fbpx
4.9 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

A legpocsékabb valuták között a forint

- Advertisement -

10 órakor újabb mélypont jött el a forint életében: 337,28 forintot ér 1 euró.

A dollárárfolyam nem történelmi, csak 18 éves mélyponton van, 1 dollárért közel 306 forintot kell adni.

De érdemes megnézni az egész éves teljesítményt. Mind az euróval, mind a dollárral szemben a világ ötödik legrosszabbul teljesítő devizája jelenleg idén a forint – derül ki a Portfolio 29 leggyakrabban használt devizára kiterjedő gyorsvizsgálatából. A régiós devizák közül a török líra és a román lej van még körülöttünk.

Csak az olyan valuták estek nagyobbat a dollárral szemben idén, mint az újra államcsőd közelébe sodródott Argentína peso-ja, meg a chilei peso (nagy szociális feszültségek miatt robbantak ki tüntetések az elmúlt hetekben), illetve a brazil reál.

Hasonló cikkünk:  Így fedezheted fel Szlovéniát könnyedén autóval

A Portfolio képén mindez még mellbevágóbb.

Nem árt felidézni: nem volt régen, 2017-ben, amikor Orbán Viktor kormánya – megköszönve az ikszedik nemzetinek nevezett konzultációt – olyan plakátokkal árasztotta el az országot, miszerint Magyarország erős és büszke európai ország.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...