fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Gyakorlatilag létszámstopot rendeltek el az egészségügyben

- Advertisement -

Múlt hét pénteken levelet küldött a fenntartó a kórházigazgatóknak, amelyben arról értesítette őket, hogy az egészségügyben gyakorlatilag létszámstop lépett életbe, írja a Népszava.

A levélben az áll, hogy november hatodika után visszavonásig csak megbízási szerződést köthetnek, új jogviszonyt nem lehet létesíteni, azaz nem vehetnek fel se orvosokat, se nővéreket.

A kórházigazgatók először azt hitték, a levél nem is valódi, mivel az elektronikus postai bélyegző szerint az utasítást pénteken a hivatali munkaidő után egy perccel küldték ki, és a levélben egy olyan „négyezres besorolású” kormányhatározatra hivatkozva rendelték el a létszámstopot, ami nem jelent meg hivatalos jogforrásokban.

Később kiderült, hogy a létszámstopot elrendelő kormányhatározat nem nyilvános.

A Magyar Kórházszövetség hétfőn a létszámstopra magyarázatot kérő levelet írt a kórházfenntartónak, az államtitkárságnak, a miniszternek és a Miniszterelnökségnek is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...