fbpx
8.8 C
Kecskemét
2024. március 2., szombat

FRISS HÍREK

Hazamehettek a kórházból a kecskeméti hármasikrek

- Advertisement -

A fiúk, Zoltán, Tamás és Ádám november 7-én születtek, ők a szülők első gyermekei.

A november 7-én, császármetszéssel született hármasikreket hazaengedték a kórházból.

A kecskeméti testvérek – Zoltán, Tamás és Ádám – a terhesség 34. hetében jöttek a világra, és koraszülöttségükre való tekintettel inkubátorban töltötték az első hetet – adta hírül a Bács-Kiskun Megyei Kórház a Facebook-oldalán.

Az intézmény tájékoztatása szerint elsőként Zoltán született meg, 44 centiméterrel és 2150 grammal. Másodiknak Tamás érkezett, ő 43 centiméterrel és 1870 grammal, és a harmadik Ádám, aki 42 centiméterrel és 2100 grammal született.

„Csodálatos érzés volt, amikor a mellkasomra tették őket” – mesélte az édesapa, Csenki Zoltán.

Nagyon fontos az azonnali testkontaktus, emiatt az édesapa mellkasán érkeztek meg a hármasikrek a szülőszobáról a koraszülött részlegre – mondta el Dr. Kelemen Edit főorvos.

Az édesanya, Csenkiné Hajagos Edina hét hetet volt a kórházban, mivel a 30. héttől már megfigyelésre bent tartották, mivel az ikerterhességeknél a várandóság végén nő a kockázat.

Hasonló cikkünk:  Ha a magánegészségügyben hibáznak, fizetniük kell az állami segítségért

Az utolsó napokat már a család együtt töltötte a kórteremben. Ezt az orvosok is fontosnak tartják, mert így az édesapa is segíteni tud a kicsik ellátásában, ami az otthoni gondozásban is fontos lesz.

A szülőknek az ikrek az első gyerekeik, és bizony megijedtek, mikor kiderült, hogy egyszerre három fiú is érkezik.

„Ők az első három” – mondta viccesen az édesapa.

A család átmenetileg a nagyszülőknél fog lakni, mivel épp költözés előtt állnak. A városi önkormányzat pedig egy „szupernagyival” segíti a nagycsaládot – írta a kórház a közösségi oldalán, a Dr.Info alapján.

A kórház képviseletében az immár ötfős családtól dr. Kelemen Edit, a Koraszülött Részleg vezető főorvosa és Dr. Temesváry Béla szülész-nőgyógyász főorvos búcsúzott.

 

via szeretlekmagyarorszag.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...