Közös fellépésre van szükség az átgondolatlan, új vasúti menetrend visszavonása érdekében

0
Hirdetés

Közlemény a Szövetség a Hírös Városért Egyesület részéről a vasúti menetrenddel kapcsolatosan.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület közgyűlési frakciója közös fellépésre kéri fel Kecskemét város Polgármester Asszonyát, Szemereyné Pataki Klaudiát miután a Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztérium egyoldalúan, az utasok és az érintett városok megkérdezése nélkül módosította a Budapestről Szegedre, Szegedről Budapestre tartó vonatokat.

Szegedre eddig egész nap, óránként jártak az InterCity-vonatok és megálltak útközben a fontosabb városokban és Budapest forgalmasabb állomásain is. A menetrend módosulását követően a szegedi vonal közbenső településein, így a száztízezres Kecskeméten vagy Nagykőrösön és Kiskunfélegyházán egyes IC-k nem állnak meg a jövőben, így pont a nap legforgalmasabb időszakaiban maradnak órákra vonat nélkül. Megjelent ugyan a menetrendben két pár plusz vonat, de csak Kecskemétig járnak, Kiskunfélegyházáig már nem.

Hirdetés

A Szövetség által, a változtatások ellen indított online petíciót két nap alatt több mint 2000-en írták alá már.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakcióvezetője, Lejer Zoltán arra kéri a Polgármester Asszonyt, hogy a soron következő, decemberi közgyűlés előtt haladéktalanul kezdeményezzen tárgyalást az illetékes államtitkárral és a MÁV Zrt-vel a 2019. december 15-én hatályba lépő Szeged-Budapest, Budapest-Szeged vasútvonal menetrendjének felfüggesztése érdekében.

Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakció

Kecskemét, 2019. 11. 27.

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft