fbpx
8.8 C
Kecskemét
2024. március 2., szombat

FRISS HÍREK

Szövetség: Álljon vissza a régi, megszokott vasúti menetrend

- Advertisement -

Megdöbbenve értesültek a helyi lakosok, hogy több Intercity járat sem fog megállni december 15-e után Kecskeméten. A Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselői ezért aláírásgyűjtést kezdeményeznek, illetve párbeszédet a MÁV Zrt-vel.

A menetrendi kiírás alapján az IC 736 „Maros” a Nyugati pályaudvarról 17:58-kor indul, Szegedre 20:02-kor érkezik, ellenkező irányban az IC 707 „Torontál” 06:58-kor indul Szegedről, Budapest-Nyugati pályaudvarra 09:02-kor érkezik meg, az IC 723 „Bugac” Szegedről indul 16:58-kor, Budapest-Nyugatiba érkezik 19:02-kor, az IC 712 „Hírös” pedig Budapest-Nyugatiról indul 07:58-kor, Szegedre érkezik: 10:02-kor. Ezek nem állnak meg december 15-e után Kecskeméten. A helyzetet utasellenesnek vélik a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselői, és cselekvést sürgetnek.

– Egyoldalúan módosította a menetrendet a MÁV Szeged és Budapest közötti vonalon. Úgy érezzük, hogy ez az embereket arra fogja kényszeríteni, hogy gépkocsiba üljenek. Ez manapság, amikor a klímaváltozás nagy kihívások elé állít bennünket, nem jó megoldás. Szeretnénk elsősorban párbeszédet kezdeményezni – mondta a sajtótájékoztató bevezetőjeként Király József önkormányzati képviselő, a Városüzemeltetési Bizottság elnöke.

Hasonló cikkünk:  Miért kell tarra vágni évente ezer hektár erdőt Kecskemét környékén?

Lejer Zoltán azzal nyitott, hogy a városvezetésnek minél előbb fel kell vennie a kapcsolatot a MÁV-val, hogy a szóban forgó Intercity járatok eztán is megálljanak Kecskeméten, ezzel megkönnyítve az utazást rengeteg helyi polgár számára.

– Nem lehet azt megcsinálni, hogy ez 110 ezer lakosú városnál egy ilyen járat nem áll meg. Ez érinti a szegedieket is, akik Kecskemétre érkeztek volna. A helyettesítő járatok csak Kőbánya-Kispestig közlekednek, pedig sokan Budapest Nyugati pályaudvarig utaznának. Ez mindenképpen időveszteség és plusz költség az utazók számára. El kell kezdeni a párbeszédet, hogy ezeket az Intercity vonatokat tudják használni eztán is az emberek – mondta.

A Szövetség képviselői aláírásgyűjtést kezdeményeznek, hogy maradjon a korábbi menetrend. A petíciót a vasútállomáson, és az interneten is alá lehet majd írni. A netes petíció itt találtható!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...