fbpx
10.9 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

A kormány miatt még öt évig másodrendű európaiak lesznek a vonattal utazó magyarok

- Advertisement -

A magyar kormány miatt a vonaton utazó magyar állampolgárokat még öt éven át kevesebb fogyasztói jog illeti meg, mint a többi EU-s polgárt. A Magyar Közlönyben megjelent 285(2019 (XI. 29.) Korm. rendelet egy pont tíz éve elfogadott kormányrendeletet módosított. Az eredeti rendelet alapja az utasok jogairól és kötelezettségeiről szóló 2007-es uniós rendelet volt, az abban foglalt jogok némelyikének érvényesítésére akkor a kormány 2019. december 4-ig kért haladékot.

A most kiadott rendelettel a kormány még további öt évvel, 2024. december 4-ig kitolta a határidőt, ami után már a magyar utasokat is az EU többi tagállamában élőkkel azonos fogyasztói jogok illetnék meg.

Amúgy olyan, tulajdonképpen maguktól értetődő utasjóléti intézkedésekről volna szó, minthogy

  • hatvan percnél hosszabb késés esetén térítésmentesen kell frissítőket és ételt ajánlani az utasoknak;
  • ha a késés miatt egy, vagy több éjszakai tartózkodás válik szükségessé, akkor szállást kell biztosítani;
Hasonló cikkünk:  Aláírták az előszerződést, kezdhet építkezni Szegeden a kínai BYD elektromosautó-gyár

illetve, és ezt mindenki átélheti, aki járt valaha aluljárók szabdalta budapesti pályaudvarokon különös figyelmet kell fordítani a mozgáskorlátozottak és a fogyatékkal élők ellátására,mivel a rendelet alapján a vasúttársaság és az állomások üzemeltetőinek a kötelessége megoldani, hogy a peronok és a járművek mozgáskorlátozottaknak és fogyatékkal érőknek is elérhetők legyenek, fel- és leszállásukat pedig a vonat személyzetének térítésmentesen kell segítenie.

(Via Napi.hu)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...