fbpx
0.9 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Kövér szerint Pozsgay jobb köztársasági elnök lett volna, mint Göncz

“Innen visszanézve azt mondanám, hogy Pozsgay Imre nem lett volna rosszabb köztársasági elnök, mint Göncz Árpád”

– mondta Kövér László házelnök a köztévé “Ez itt a kérdés” című műsorában, sőt ezt azzal fejelte meg, hogy a nemzeti érdekek védelme szempontjából szerinte egészen biztosan jobb lett volna, hogyha ő lett volna a köztársasági elnök és nem Göncz Árpád.

Fiatalabb olvasóink kedvéért: a vértelen, nagyobb tüntetésekben sem bővelkedő magyar rendszerváltás legerőteljesebb politikai akciója az volt, amikor a Fidesz és az SZDSZ, vagyis az akkori liberális ellenzék, szembefordulva az kommunista állampárttal lepaktáló MDF-fel, sikerre vitte az úgynevezett négyigenes népszavazást. Ennek az volt a célja, hogy a paktumot megakadályozva ne Pozsgay Imre, az elnyomó kommunista állampárt egyik vezetője legyen a szabad Magyarország első köztársasági elnöke. A népszavazás eredményeképp az elnököt végül az első szabadon választott parlament választotta meg. Ekkor már az MDF sem egy kommunistát, hanem az 56 után életfogytiglani börtönre ítélt szabadságharcos írót, az SZDSZ-es Göncz Árpádot jelölte.

Hasonló cikkünk:  Az EB szóvivője szerint a magyar kormány bűnbakként használja őket
Hasonló cikkünk:  A KESMA megyei lapjai még "vár"nak

Kövér interjújának azonban voltak a kommunista politikus támogatásánál sokkal meglepőbb részei is. (Pozsgay ugyanis, több más állampárti figurához hasonlóan időközben fideszes lett.) A Fidesz alapítója szerint ugyanis a magyarok ma hasonlóan viszonyulnak a demokráciához, mint a Kádár-rendszer utolsó másfél-két évtizedében az elnyomó diktatúrához. Ami azt jelenti, hogy a fideszes házelnök szerint a magyarok nem érzik magukénak a fideszes államot és rendszert, gátlástalanul kihasználják a kiskapukat és ha lehetséges, kijátsszák a szabályokat.

“a reflexekben, a gondolkodásmódban lévő rendszert (…) sajnos továbbvittük, és ennek (…) mind a mai napig nyögi a súlyát a magyar társadalom”

– fogalmazott Kövér.

(via 24.hu)

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...