fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Napirend előtt a közgyűlésen a Kecskeméten meg nem álló Intercityk

- Advertisement -

Lejer Zoltán, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakcióvezetője szólalt fel a csütörtöki közgyűlésen napirend előtt. A szerkesztőségbe megküldött felszólalást változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Polgármester Asszony, Jegyző Asszony, Közgyűlés!

December közepétől több Inter City járat nem fog megállni a 110.000 fős Kecskeméten, ami nemcsak az itt felszállókat, hanem a városba utazókat is hátrányosan érinti.
Az elmúlt hetek egyik legfontosabb problémája a több ezer kecskeméti utast érintő MÁV menetrendváltozások. Az ügy kapcsán egyszerre megszólalt minden érintett:
a vasút, a városok vezetői és az utazó közönség is.

Az utasok petíciót indítottak és a városok tiltakoznak azért, hogy a Palkovics László vezette minisztérium még a bevezetés előtt vonja vissza az utasokat negatívan érintő rossz döntését. A minisztérium úgy változtat a menetrenden, hogy előtte nem egyeztetett senkivel sem, és utasszámlálást sem végzett. A menetrendváltoztatás átgondolatlan és szakmaiatlan is.

A városunk áldozatul esett a központi szabályozásnak, amiből az elmúlt években nem egyet láttunk már. Kormánypárti politikusok vezetik a városunkat, kormánypárti országgyűlési képviselőink vannak, és mégsem tudják a város polgárainak az érdekeit érdemben képviselni. Az elmúlt ciklusok alatt láttunk már központosított oktatást, ahol az intézményeinket darálták be, centralizálták a médiát, de még a szemétszállítást is.
A kormány további terveiben olvasható az önkormányzatiság folyamatos kiüresítése, az építési engedélyeztetés elvétele és az iparűzési adó irányított felhasználása. A színházak függetlenségének csorbítása éppen most zajlik a szemünk előtt.

A civil szervezetek pedig már jó ideje a kormány támadása alatt állnak, pedig ők a maguk eszközeivel számos területen kiegészítik az állam és az önkormányzatok feladatait is.

Elérkezünk az önkormányzatiság tekintetében, további jogok elvonásával arra az állapotra, ami a rendszerváltás előtti tanácsrendszerben volt Magyarországon:
egy funkcióját vesztett, kézivezérelt és kiüresített puszta épületté.
Kecskemét Magyarország egyik legnagyobb városa, a „vidék Magyarországának” egyik legfontosabb hangja, amit a kormány semmibe vesz, ahogy vele együtt az itt lakók érdekeit is.

Tisztelt kecskeméti polgárok!

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakcióvezetőjeként képviselőtársaimmal együtt 2019 őszén arra szerződtünk, hogy minden olyan ügyben, amely a város érdekeit és a kecskeméti polgárok érdekeit sérti annak erősen ellenállunk, és megteszünk mindent, hogy mielőbb gátat szabjunk a további Fideszes központosításnak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...