fbpx

FRISS HÍREK

488 millióból tervezik az új buszpályaudvart Kecskeméten

- Advertisement -

Két cég, a helybeli Viköti Mérnök Iroda Kft., valamint a fővárosi székhelyű UNITEF’83 Zrt. tervezheti meg a kecskeméti intermodális csomópontot, amely gyakorlatilag az új buszpályaudvart jelenti. A tervezési díj nettó 488 millió forint.

A közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az elvégzendő feladat része a Noszlopy Gáspár parkban található helyi és helyközi buszpályaudvar elbontásának a tervezése. Az új buszpályaudvart a vasútállomás épületéhez közelebb kell kialakítani. Emellett egy új kiegészítő utasforgalmi épületet is meg kell tervezni. A buszpályaudvari részen a gyalogos-kerékpáros felüljáróhoz kapcsolódó, mintegy 200 négyzetméteres utasvárót kell kialakítani. A buszok tárolásához 21 helyközi és 16 helyi járatot kiszolgáló, hátramenet nélkül használható – fűrészfog jellegű – megállóhelyek kialakítását kell megtervezni. A rövidtávú busztároló a meglévő helyszínen lesz.

Hasonló cikkünk:  Aki június 9-én külföldön lesz, az nem voksolhat az önkormányzati választáson

A buszpályaudvartól délre, 200 férőhelyes új P+R parkolót kell tervezni.

A nyertesekkel január 6-án kötött szerződést a NIF.

via napi.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...