fbpx
8.8 C
Kecskemét
2024. március 2., szombat

FRISS HÍREK

Cáfolják, hogy Mengyi VIP-rab lenne

- Advertisement -

A Voldemortként is ismert volt fideszes képviselő már a büntetését tölti. Bár budapesti lakcíme van, mégis Kecskeméten zárták be.

Mengyi Roland volt fideszes képviselő megkezdte büntetése letöltését. A Voldemortként elhíresült Mengyi lényegében titokban vonult börtönbe, azt Hadházy Ákos független képviselő derítette ki, mikor és hogyan történt ez.

Mengyi Kecskeméten, az intézményt megjártak által csak „parkettásként” nevezett börtönben van. A 24.hu cikke szerint ez azért is érdekes, mert Mengyi budapesti lakcímmel rendelkezik. A törvény pedig úgy rendelkezik, hogy „lehetőleg” a lakhelyéhez közel eső büntetés-végrehajtási intézménynek kell az elítéltet befogadnia.

A portál ezzel kapcsolatos kérdését a büntetés-végrehajtás országos parancsnoksága lényegében elütötte, csak annyit írtak, hogy „a fogvatartottakkal kapcsolatba hozható valamennyi adat, információ bűnügyi személyes adat”.

Válaszában azt is állította a bv, hogy a kecskeméti börtön nyújtotta szolgáltatásokban semmi extra nincs, és az nem is VIP-börtön.

Mengyi ugyanis abba az intézménybe került, ami elég máshogy néz ki a nyilvánosság számára ismert börtönökhöz képest. A „parkettásba” eleve a gazdasági bűncselekmények miatt elítélt vállalkozók, üzletemberek kerülnek, de az intézményt más politikusok is megjárták.

Az Index azt írta erről, hogy a „parkettásban” inkább szobákban, mintsem cellákban vannak elszállásolva az elítéltek, akik úgy érzik, így sokkal inkább kollégiumi életet élnek. A Bács-Kiskun megyei Büntetés-végrehajtási Intézet II. objektuma a kilencvenes évek óta üzemel.

Hasonló cikkünk:  Egy új párt alapításán gondolkodik Magyar Péter

Az Index beszámolt arról is egykori lakók elmondása alapján, hogy a „parkettás” fogvatartottai közül szinte mindenki dolgozik. Az intézményben konyha is van, mikróval, sütővel, rendszeresek a nagyobb főzések. Az viszont nem igaz, teszi hozzá a forrás, hogy az elítéltek menüből választhatnának.

Az intézményben szakkörök működnek, van például angoltanulás, amit az elítéltek maguk szerveznek meg, emellett bizonyos feltételek mellett sportolni is lehet. De ez maximum annyiban merül ki, hogy a rabok pingpongoznak vagy az udvaron fociznak.

A lapnak mesélő egykori lakó azt is állította, hogy a „parkettás” híresen ismert arról, hogy az itteni őrök és a rabok közti viszony érezhetően jobb, mint azokban a börtönökben, ahova a „mezei” rabok, a gyilkosok, tolvajok, rablók kerülnek.

A büntetés-végrehajtás mindezek ellenére azt állítja, a kecskeméti börtön „egy teljesen közepes állapotú büntetés-végrehajtási intézet”. Az objektum olyannyira nem sorolható a legújabb és legmodernebb intézetek közé, hogy az itt fogvatartottak zárkáiban nincsenek kialakítva saját mellékhelyiségek és mosdók, nem úgy, mint a később épült vagy felújított börtöneinkben – írták a 24.hu-nak küldött válaszukban.

Mengyi Roland négy év letöltendőt kapott.

via hvg.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...