fbpx
1.1 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Már két kecskeméti kvóta is van Tokióra

- Advertisement -

Második paraasztalitenisz-versenyén Európa-bajnok lett, és ezzel paralimpiai kvótát szerzett Szvitacs Alexa, aki már akkor azzal nyugtatta magát és családját, hogy paralimpiai bajnok lesz, amikor megtudta: amputálni kell bal alkarját és lábujjait.

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér versenyzője, Szvitacs Alexa alig több mint egy éve került kórházba fertőzéses betegséggel, aminek következtében elvesztette a bal alkarját és a lábujjait. Már a kórházi ágyon megfogalmazódott benne, hogy akkor ő bizony paralimpiai bajnok lesz. Nos, hogy számolni kell vele, az most már nem kérdés, ott lesz a tokiói paralimpián kecskeméti versenyzőként.

Madarász Dóra követte őt az elmúlt héten. Női asztalitenisz válogatottunk csodaszámba menő olimpiai kvalifikációjának egyik főhőse, Madarász Dóra már megtapasztalta, milyen érzés és milyen teher a vezérszerep.

Hasonló cikkünk:  Feltámadt a KTE, időarányosan már közelítik a tavalyi szintet a szerzett pontok terén

A kecskeméti nevelésű, de már a francia Lys Lille Metropole Cp1-ben játszó asztaliteniszező így nyilatkozott az olimpiai kvótáról:

– Kimondhatatlanul boldog voltam, térdre rogytam és láttam, hogy a többiek, a kispadon ülők is felugranak, nem sokkal később pedig már egy kupacban voltunk – mondta Madarász Dóra, aki az olimpiai kvalifikációról döntő meccsen szerzett két győzelmével elévülhetetlen érdemeket szerzett a bravúrban.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...