Már két kecskeméti kvóta is van Tokióra

0
moatsz.hu
Hirdetés

Második paraasztalitenisz-versenyén Európa-bajnok lett, és ezzel paralimpiai kvótát szerzett Szvitacs Alexa, aki már akkor azzal nyugtatta magát és családját, hogy paralimpiai bajnok lesz, amikor megtudta: amputálni kell bal alkarját és lábujjait.

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér versenyzője, Szvitacs Alexa alig több mint egy éve került kórházba fertőzéses betegséggel, aminek következtében elvesztette a bal alkarját és a lábujjait. Már a kórházi ágyon megfogalmazódott benne, hogy akkor ő bizony paralimpiai bajnok lesz. Nos, hogy számolni kell vele, az most már nem kérdés, ott lesz a tokiói paralimpián kecskeméti versenyzőként.

Madarász Dóra követte őt az elmúlt héten. Női asztalitenisz válogatottunk csodaszámba menő olimpiai kvalifikációjának egyik főhőse, Madarász Dóra már megtapasztalta, milyen érzés és milyen teher a vezérszerep.

Hirdetés

A kecskeméti nevelésű, de már a francia Lys Lille Metropole Cp1-ben játszó asztaliteniszező így nyilatkozott az olimpiai kvótáról:

– Kimondhatatlanul boldog voltam, térdre rogytam és láttam, hogy a többiek, a kispadon ülők is felugranak, nem sokkal később pedig már egy kupacban voltunk – mondta Madarász Dóra, aki az olimpiai kvalifikációról döntő meccsen szerzett két győzelmével elévülhetetlen érdemeket szerzett a bravúrban.

500 Ft1000 Ft3000 Ft