fbpx
10.9 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Nem lesz több szintes társasház és bolt a Vacsi közi ABC helyén

- Advertisement -

Megnyugodhatnak a környéken élők, nem lesz emeletes épület a Vacsi közi ABC helyén. Májusban robbant a hír, hogy mélygarázsos, több szintes társasház épül itt, és ebben kapna helyet egy új élelmiszer üzlet is. A lakók azonnal tiltakozni kezdtek. Szerintük túl nagy lenne a forgalom, a mélygarázs építése veszélyeztetné a pincéket, valamint a felsőbb szintekről a környező házakba, udvarokba be lehetne látni. Jelezték azt is, hogy egy kisebb épületet elfogadnak.

A beruházó igyekezett megnyugtatni a tiltakozókat, hogy minden szabályos lesz, de ez nem sikerült. Kommentelt a Facebookon is, egy lakossági fórumot is összehívott, ahol bemutatta terveit. Az ügy eljutott a közgyűlésig is, ahol egy lakos is felszólalhatott (neki az akkor még képviselő Falusi Norbert adta át saját idejét). Az akkori vacsiközi képviselő ( Sztachó-Pekáry István, Fidesz-KDNP) is úgy vélte, hogy a tervezett beruházás nem illik a környezetbe.

Hasonló cikkünk:  Kivezényelt diákok szelfizhettek Novák Katalinnal Gyulán, a fagyban

Végül a beruházó jelezte, hogy alacsonyabb épületet terveznek oda, eldobják az első tervet. Most ott tartunk, hogy egy földszintes beruházás valósulhat meg, amelynek a tervét tegnapi lakossági fórumára elhozta dr. Tóth Szilárd vacsiközi önkormányzati képviselő (Szövetség). Közelről lefotózni nem lehetett, ezért egy távoli képünk van csak róla.

dr. Tóth Szilárd a tervet mutatja

Annyit mondott róla a képviselő, hogy egy 1200 nm-es üzletet húznának fel, több zöldfelülettel és több parkolóval. Mélygarázsok nem lesznek, és a kutyafuttatóhoz sem nyúlnak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...