fbpx
3.4 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Akadémia körút: a körforgalom miatt vágták ki a fákat

- Advertisement -

Elkezdődött a tereprendezés az Akadémia körút – Nyíri út kereszteződésében, ahol az új körforgalom épül. Tegnap arról adtunk hírt, hogy az Akadémia körúton, a buszöblön túl is több fát kivágtak a körút mellett.

Kérdéssel fordultunk a kivitelezőhöz és a következő választ juttatta el szerkesztőségünkhöz:

„Zöldebb és rendezettebb csomópont kialakítása kezdődött

A hét folyamán tereprendezés indult Kecskeméten, az Akadémia körút – Nyíri út kereszteződésében épülő körforgalom környezetében. A szakértők engedélyezett tervei alapján el kellett távolítanunk a kijelölt fákat. A körforgalom tervezésénél választani kellett, hogy az idén 45 éves Egymilliomodik hektár emlékerdő peremfáit érintse a körforgalom adott sugara vagy a túloldali növényzetet.

A most eltávolított fákat a jogszabályi előírások alapján pótoljuk a mellékelt helyszínrajz alapján, két helyszínen. Az akcióterületen a VER-BAU Parking Kft. 68 fát, 544 cserjét, 1844 darab talajtakaró növényt és 1740 darab díszfüvet ültet. A mellékelt növénytelepítési terven is látszik, hogy a kész csomópont kifejezetten zöld lesz, a jelenleginél több növényzettel, igényesebb kialakítással.

Hasonló cikkünk:  A Centrum Áruház körüli ágyásokba ültetettek évelőket két egyesület önkéntesei

Néhány napon belül a felvonulási terület elkerítése is megtörténik a kereszteződés melletti füves területen.”

Hőszigetek

A növénytelepítési helyszínrajzból kiderül, hogy a szóban forgó területen (a buszöblön túl), amit pirossal jeleztünk, öt (jól megtermett) fát vágnak ki és helyettük, közvetlenül az emeletesház mellé három fát ültetnek, amit zöld körrel rajzoltunk be. A tervekből kiderül, hogy több fával terveznek a teljes területen (az új fákat a teli zöld karika jelöli a körforgalom területén), de a hőszigetekre is oda kell figyelni.

Megkérdeztük a 10 millió Fa – Kecskemét közösséget, hogy mit gondolnak az esetről.

„A tervezésnél fő szempont volt az, hogy a lehető legkevesebb fát kelljen kivágni. Nem biztos, hogy a darabszám volt a megfelelő szempont, mert a hősziget effektus most ott fel fog erősödni.”

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...