fbpx
11.5 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Bezár a kecskeméti Mercedes-gyár is két hétre

- Advertisement -

A COVID-19 világjárvány miatt a Daimler-csoport úgy döntött, hogy két hétre felfüggeszti európai egységeiben a termelést. Az intézkedés a Daimler európai autó-, kisteherautó- és haszongépjármű-gyáraira is vonatkozik, és mint a cég közölte, még ezen a héten életbe lép.

Bár a közlemény konkrétan nem tér ki a kecskeméti üzemre, úgy tudja a hvg.hu a gyárban dolgozóktól, hogy itt is leállítják a gyártást. A cég későbbre ígért hivatalos tájékoztatást.

Update 20:11

Egy dolgozótól úgy tudjuk, hogy péntektől nem lesz munka. Belső információk szerint csütörtökön lesz tájékoztatás.

Indoklásul annyit közöltek még, hogy a globális ellátási láncok jelenleg nem képesek fenntartani a gyártáshoz elégséges szintet. Az intézkedések időtartama a fejleményektől függ.

A cég azt is kiemelte, hogy a járvány Daimlerre gyakorolt ​​gazdasági hatásainak mértékét egyelőre nem lehet megfelelően meghatározni vagy megbízhatóan számszerűsíteni.

Hasonló cikkünk:  Az iskola, ahol beszélgetőkörrel indul és zárul a nap

Az európai autógyárak és motorgyártó részlegek egymás után állnak le. Kedden a győri Audi jelentett be üzemszünetet, nem sokkal később pedig a motorokat előállító szentgotthárdi Opel-gyár is időleges bezárásáról döntött.

A gyártók hangsúlyozták, hogy nemcsak a közvetlen járványveszély, hanem az autókereskedelem és a beszállítói láncok összeomlása miatt van szükség az intézkedésre.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban a cég legutóbbi tájékoztatása szerint 4400-an dolgoznak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...