fbpx
20 C
Kecskemét
2023. szeptember 22., péntek

FRISS HÍREK

Egy ideig nem mehetünk a szabadkai piacra vásárolni – lezárták a szerb-magyar határt

A kecskemétiek is előszeretettel keresik fel a szabadkai piacot az utóbbi néhány évben. Látva a színes kínálatot, a kedvező árakat sokan mennek bevásárolni Szabadkára. Vagy egyszerűen csak azért látogatnak el a szecessziójáról is híres vajdasági városba, mert szeretik a fűszeres balkáni ételeket, kortyolnának a zaccos kávéból és vennének néhány tábla rizses csokit. Ezt most egy ideig nem tehetik meg, mert:

a Szerbiában bevezetett rendkívüli állapot miatt mind a közúti, mind a vasúti szerb államhatárt csak szerb állampolgárok, diplomaták, a tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek, valamint a segíteni érkező orvosi személyzet léphetik át.

A határátkelőhelyeken jelen lesz a katonaság is.

Ana Brnabic kormányfő a szerbiai közszolgálati televízióban közölte: Szerbiát lezárták, az országba csak a külföldről hazatérő szerbiai állampolgárok, a diplomaták és a tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek léphetnek be.

Hasonló cikkünk:  Hetekre bezár a Kecskeméti Fürdő, a bérletesekkel komolyan megfizettetik a karbantartás árát

Nem nyitnak ki az óvodák, az általános és középiskolák, valamint az egyetemek. Az iskolák valószínűleg a tanév végéig zárva maradnak, a diákok a tévén keresztül tanulnak majd.

Hasonló cikkünk:  Vállalkozó Start: már az indulás pillanata előtt lehalt a regisztrációs felület, több ezer vállalkozó akadhatott fenn a rendszeren

Vučić államfő elmondta, a hadsereget az utcára vezérlik, katonák fogják védeni azokat a kórházakat, ahol fertőzötteket kezelnek, míg a rendőrök a legszigorúbban ellenőrzik majd, hogy a házi karantén alá helyezettek betartják-e az előírásokat, és a karantén szabályait megszegők súlyos büntetést kapnak.

forrás: pannonrtv.com és vajma.info

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...