fbpx
17.3 C
Kecskemét
2024. július 27., szombat

FRISS HÍREK

KMJV Operatív Törzs március 19-ei döntései

- Advertisement -

A Városi Operatív Törzs több szekcióban tárgyalt.

Döntések, intézkedések:

-Az idősek fokozott védelme érdekében a közös képviselők lehetőség szerint minden lépcsőházba tegyék a Gondoskodó Szolgálat igénybevételének lehetőségéről szóló tájékoztatót.

-Minden lehetséges fórumon kérjük az időseket, hogy ne hagyják el otthonaikat. Az önkormányzat által működtetett Nyíri úti és Horváth Döme utcai nyugdíjasházban bevezetjük a zsiliprendszert. Ez azt jelenti, hogy akinek van hozzátartozója, az a bevásárolt termékeket a nővér útján juttatja el hozzátartozójához. Akinek nincs hozzátartozója, annak az idősnek a Gondoskodó Szolgálat segít bevásárolni. Az önkéntesek is csak a nővéreknek adhatják át a csomagokat.

-Az iskolák kapcsán az a tájékoztatás érkezett, hogy a távoktatás rendben elkezdődött. Összesen mintegy 90 notebook/tablet hiányzik, ezek beszerzését az önkormányzat megfinanszírozza.

-Gyermek háziorvosi ellátással kapcsolatosan az operatív törzs kéri, hogy beteg gyerekek hozzátartozói először telefonáljanak az orvosnak és csak a telefonos megbeszélést követően, szükség esetén menjenek az orvosi rendelőbe.

-A házi gyermekorvosok munkanapokon 9-18 óra között hívhatók telefonon.

-Hétköznap 18 óra után és hétvégén a házi gyermekorvosi ügyeletet kell hívni, tel: 76/516-904. Az ügyeleti ellátás leterheltsége miatt az operatív törzs kéri a betegeket, hogy régóta meglévő panaszaikkal receptfelírás céljából ne az ügyeleten jelentkezzenek.

-A felnőtt háziorvosi ellátással kapcsolatosan szintén a fenti iránymutatások érvényesek, azzal a különbséggel, hogy a háziorvosokat munkanapokon 8-17 óra között lehet telefonon hívni. Egyéb időpontban a felnőtt háziorvosi ügyeletet kell keresni, amelynek telefonszáma: 76/516-984.

Hasonló cikkünk:  Hamis, előre beikszelt "iránymutató" szavazólapok az idősotthonban?

-A kiadott kormányrendelet értelmében a fogorvosok csak sürgősségi eseteket látnak el.

-Az önkormányzat a Család és Karrier PONTtal összefogva segítő szolgálatot szervez a gyermekek felügyeletére, 3-4 gyermek együttes otthoni felügyelete keretében. A felmérés elkezdődött, elérhetőség: https://www.nokcsaladmunka.hu/terms

-A lakosság az egyes kecskeméti médiafelületeken orvosok bevonásával kapjon tájékoztatást az új koronavírus járvány óvatossági, megelőzési lehetőségeiről.

-A Mentális és Lelki Elsősegély Szolgálat telefonos tevékenységét meg kell erősíteni.

-A szociális alapszolgáltatások közül az idősek klubjaiban, a fogyatékosok nappali intézményeiben, valamint a pszichiátriai és szenvedélybeteg nappali ellátást nyújtó intézményeiben az ellátás felfüggesztése indokolt.

-A támogató szolgálat esetében a szállítás csökkenése miatt a dolgozói létszámot a személyi segítésre csoportosítják át.

-Az operatív törzs kéri, hogy a Máltai Szeretetszolgálat Népkonyháján az ebédet egyszer használatos edényben, lehetőleg elvitelre kapják meg.

-A nappali melegedő 7-15 óra között legyen nyitva, az intézményben egyszerre maximum10 személy tartózkodjon. Óránként 15 perc fertőtlenítési szünetet rendelnek el.

-A KIK-FOR Kft. vizsgálja meg az üzlethelyiségek bérleti díj csökkentésének lehetőségeit.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csoportosan küldtek el dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

Olvasónktól értesültünk arról, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban hirtelen, az előzetes kommunikációval ellentétesen közölték több kölcsönzött munkavállalói csoporttal, hogy...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...