Megvették a kecskeméti Oltyán József részét az IndaMedia Csoportban

0
fotó: indamediasales.hu

Az IndaMedia Csoport társtulajdonosa lett Vaszily Miklós, miután megvásárolta a médiacsoport 50 százalékos tulajdonrészét Oltyán Józseftől – közölte a Portfolio.hu-nak adott interjúban a TV2 Csoport elnöke. A csoporthoz többszörös áttételen (így a hirdetésértékesítésen) keresztül kapcsolódik az Index.hu.

Vaszily 2019 januárja óta a TV2 Média Csoport Zrt. igazgatóságának elnöke. Ezt megelőzően az Echo TV, azelőtt a közmédia vezérigazgatója volt. Az Index.hu-t kiadó CEMP Zrt.-nél 2005 és 2009 között volt vezérigazgató és igazgatósági tag, majd 2010 és 2014 között az Origo Zrt. vezérigazgatójaként dolgozott.

Vaszily az interjúban stratégiai befektetőként azonosítja magát a médiacsoportnál, amelyet olyan cégek alkotnak, mint a dívány.hu Kft., a TotalCar.hu Kft., a www.Napi.hu Online Kft., a PORT.hu Kft, a Femina Media Kft., az Inda-Labs Zrt. és a csoporthoz tartozó portálok és az Index hirdetési felületeit értékesítő Indamedia Sales Kft.

Az új tulajdonos azt az Oltyán Józsefet váltja, akinek 2018. őszi megjelenése azért keltett aggodalmat a cégben, mert a KDNP tagja, és az év tavaszán lelkesen ünnepelte a Fidesz választási győzelmét, holott korábban teljesen másfelé mozgott.

A másik tulajdonos, Ziegler Gábor, aki a cégben az operatív vezetést látja el, a helyén marad.

Oltyán Józsefet a kecskeméti médiavilágból már régóta ismerhetik, korábban a hirosindex.hu lapot vezette, majd több megyei oldallal megalapították a Regont, amelyről a korrupcioinfo.hu is írt.

2018-ban a Regon Média Zrt-nek 348 millió forint árbevétele volt. Az egyik vevője mindeközben 2,3 milliárd forint előleget adott neki. Pont ebben az évben vásárolta meg Oltyán az Index értékesítő cégének, az IndaMedia csoportnak a felét. Aminek a vételárát piaci források 2-2,5 milliárdra becsülték. Ezt vásárolta meg most tőle Vaszily Miklós.

via Index.hu