fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Szövetség: Még több kedvezményt a vállalkozásoknak

- Advertisement -

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója megdöbbentően kevésnek tartja a kedvezmény mértékét, ezért a Szövetség frakcióvezetője levélben fordult a polgármesterhez.

Tisztelt Polgármester Asszony!

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakcióvezetőjeként a koronavírus-járvány helyzetre tekintettel több alkalommal fordultam Önhöz levélben a városi cégek által kiadott üzlethelyiségek bérleti díjának felülvizsgálása ügyében.

A Kik-For Kft. honlapján néhány napja megjelent egy rövid hír a bérleti díjjakkal kapcsolatban, ami véleményem szerint a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségekre nem ad megfelelő partneri és méltányos megoldást. A kecskeméti vállalkozók és alkalmazottai egy gondoskodó, szolgáltató önkormányzatban bíztak, amikor a kormány a kijárási tilalommal korlátozta az üzletek nyitva tartását. Véleményem szerint, amikor ekkora a közös baj városunkban, pártállástól függetlenül az önkormányzat gyakorolhatná a nagyvonalúságot és valódi segítséget nyújthatna a munkahelyvédelem területén.

A közösségi tulajdonban lévő Kik-For Kft. ehhez képest látszatintézkedéseket tesz azokban a hetekben, amikor a csökkentett nyitva tartás és rendkívül alacsony fogyasztóvendég hatására többszörösen meghaladja a bevétel kiesés a felkínált 10%-os bérleti díj csökkentését. Az ügyvezetés lépését inkább megalázónak és cinikusnak tartom, mint valódi vállalkozóbarát segítségnyújtásnak.

Hasonló cikkünk:  Nem segítenek tovább a cseh rendőrök a szerb–magyar határon, mert már kevés a migráns

A rendkívüli időszak nehézségei ellenére most javasolt lenne „stratégia szerződést” kötni a kecskeméti vállalkozásokkal, azokkal a gazdasági szereplőkkel, akik vállaljak a járványveszély utáni kinyitást és tovább foglalkoztatást. Ebben a bajban lehetne megmutatnia egy szolgáltató és partnerségre épülő önkormányzatnak, hogy milyen fontos a helyi közösség életében a kis-és középvállalkozások életben maradása.

Kérem Polgármester Asszonyt, hogy azoknak a vállalkozásoknak, akiknek valamely önkormányzati cégen keresztül, üzleti bérleti szerződésük van és a járvány veszély miatt bezárni kényszerültek, a veszélyhelyzeti időszakra engedje el bérleti díjukat. Akik pedig csupán csökkentett nyitva tartásban működhetnek, azoknak adjanak 50%-os bérleti díjcsökkentést. A szóban forgó kecskeméti tulajdonosok többségének nincsen több hónapi tartaléka az alkalmazottak megtartására. Az Ő megsegítésük a társadalmi szolidaritást és a jövőbe vetett építkező hitet is szimbolizálja.

Tisztelettel kérem Polgármester Asszonyt, hogy fogadja el a bérleti díjakkal kapcsolatos javaslatomat.

Lejer Zoltán

Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakcióvezető

Kecskemét, 2020. 04.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...