fbpx
7.1 C
Kecskemét
2023. március 28., kedd

FRISS HÍREK

Dobos József tanácsnok: az 54-es főút bevezető-szakaszát ilyen formában nem szabad átvenni

Dobos József településfentmaradásért felelős tanácsnok az 54-es főút bevezető-szakaszának a szervízútjait járta körbe és gyűjtötte össze a tapasztalatait. Minden bizonnyal a Hírösvény cikke alapján, amely minap vetette fel a problémát ezzel kapcsolatban.

„a Közútkezelő csak a négysávos főutat akarja üzemeltetni, a szervízutak gondját az önkormányzatra hárítaná, amit ilyenformában nem szabad átvennie Kecskemét önkormányzatának”
véli Dobos József tanácsnok és önkormányzati képviselő (Szövetség).

A tanácsnok megállapítása szerint az egyik oldalban hiába épült minőségi szervízút a kerékpárosoknak és a személyautósoknak, de mivel a Közútkezelő letiltotta a mezőgazdasági és a lassú járműveket a négysávosról, ezek a szervízutak nem alkalmasak ezeknek a befogadására, mert földből van a szegélye, és gyenge. 

A túloldali szervízút nem tudni miért, de nem kapott aszfaltréteget, nagy zúzott kövekkel szórták csupán fel. Az itt élőknek nincs kijárójuk, így csak nagy kerülővel juthatnak át a város felöli oldalra.

Hasonló cikkünk:  Öt kecskeméti alpolgármesterből hárman milliós fizetéssel – Chevrolet, Tesla, elektromos hajóról is nyilatkoztak  
Hasonló cikkünk:  Lemondana két óvodájáról is az önkormányzat

A szervízút nem kapott aszfaltréteget, nagy zúzott kövekkel szórták fel / Fotó: Dobos József közösségi oldala

A tanácsnok azt kéri, hogy korrigálják a problémákat, ellenkező esetben éves szinten 8-10 millió forint fenntartási költség terheli a kecskeméti adófizetőket.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...