fbpx

FRISS HÍREK

Egy kecskeméti autóst 2,5 millióra büntettek gyorshajtásért

- Advertisement -

Egy bordó színű Opel személyautó sofőrje 2019 szeptembere és 2020. május 13. között összesen 73 alkalommal lépte át a megengedett legnagyobb sebességet megyénkben – írja a Rendőrség honlapja.

A gyorshajtások felét Kecskeméten, a Budai úton található fix telepítésű Véda kamerarendszernél követte el az illető. Az autós eddig 2,5 millió forint büntetést szedett össze, ez az összeg már meghaladja a személygépkocsija árát.

Az előbbi kirívó példán felül Bács-Kiskun megyében a rendőri ellenőrzések során számos gyorshajtást rögzítettek még a járőrök kamerái. Általában belterületen a megengedett 50 km/h helyett az autópályákra jellemző sebességgel száguldoztak az autók.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...