fbpx
13.5 C
Kecskemét
2024. szeptember 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Minden fa múltja feltárul Budapesten

- Advertisement -

Bécs, New York és Melbourne után most már Budapest fái is nyilvántartásba kerültek – írja a Természetjáró Magazin. Elkészült ugyanis a Főkert ingyenesen letölthető mobiltelefonos applikációja, amelynek segítségével 47 ezer fővárosi tulajdonú fával ismerkedhetünk meg és segíthetjük azok megóvását.

A mobilos applikáció felületei (Kép: BP Fatár)

A BP Fatár applikációban minden fának saját adatlapja van, fotókkal és alapvető adatokkal. Megtudhatjuk például, hogy a margitszigeti szökőkút mellett álló egyik fa egy szép babiloni fűz, amelynek törzsátmérője egy, korona átmérője 7,5 méter. Ezen a felületen van lehetőség arra is, hogy ha a valamilyen problémát észlelünk egy adott fával, bejelentést tegyünk a fenntartó felé.

Térképen is rákereshetünk az egyes fákra (Kép: Bp Fatár)

Az ingyenes alkalmazás térképes felületén ezenkívül megtaláljuk a fővárosi önkormányzati tulajdonú zöldterületek utcabútorait, játszótereit, ivókútjait, kerti építményeit is, így azokkal kapcsolatban is tehetünk bejelentést, ha hibát észlelünk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...