fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Szadista állatkínzás történt Érsekvadkerten

- Advertisement -

Egy 7 éves ápolt, barátságos, ivartalanított macska, Cirmi május utolsó hétvégéjén, azaz most szombaton eltűnt Nógrád megyei érsekvadkerti otthonából – írta meg az Index.

A macska gazdája másnap arra lett figyelmes, hogy szomszédja – akivel már hosszabb ideje rossz viszonyban van – fészeréből keserves nyávogás hallatszik.

A macskát a szomszéd gyermeke és unokája találta meg iszonyatos állapotban vergődve.

Az állat deréktól lefelé lebénult, a teste tele volt vágásokkal, a farkát levágták a két hátsó lába darabosra lett törve, bőre nagy felületen le lett nyúzva, illetve hasfala is szétnyílt.

Felkavaró videó a cicáról:

A macskát már nem lehetett megmenteni, a súlyos állapotára való tekintettel az orvosok elaltatták.

A balassagyarmati rendőrséget a macskára rátalálók hívták ki, a helyszínelők elvégezték a nyomrögzítést. Állatkínzás gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást, a körülményeket a hatóságok továbbvizsgálják.

Hasonló cikkünk:  Maratoni lesz a parlament tavaszi nyitónapja hétfőn - államfőválasztás, svéd NATO-csatlakozás a napirenden

Az állatvédők szerint komoly gond, hogy a magyar bíróságok nem ítélik letöltendő szabadságvesztésre az állatkínzókat, hanem többnyire pár hónapos felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbírságot szabnak ki. A társadalom és a magyar bírók személetformálására lenne szükség ahhoz, hogy végre érdemi változás történjen az embertelen bánásmód visszaszorítása érdekében.

Fontos tudni, hogy az emberekkel szemben erőszakos bűncselekményt elkövetők többnyire az állatokkal szemben is kegyetlenek voltak már korábban. Az emberek megvédése tehát az állatok megvédésénél kezdődik.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...