Szadista állatkínzás történt Érsekvadkerten

0
Képünk illusztráció. (Fotó: Commons.wikimedia.org)

Egy 7 éves ápolt, barátságos, ivartalanított macska, Cirmi május utolsó hétvégéjén, azaz most szombaton eltűnt Nógrád megyei érsekvadkerti otthonából – írta meg az Index.

A macska gazdája másnap arra lett figyelmes, hogy szomszédja – akivel már hosszabb ideje rossz viszonyban van – fészeréből keserves nyávogás hallatszik.

A macskát a szomszéd gyermeke és unokája találta meg iszonyatos állapotban vergődve.

Az állat deréktól lefelé lebénult, a teste tele volt vágásokkal, a farkát levágták a két hátsó lába darabosra lett törve, bőre nagy felületen le lett nyúzva, illetve hasfala is szétnyílt.

Felkavaró videó a cicáról:

A macskát már nem lehetett megmenteni, a súlyos állapotára való tekintettel az orvosok elaltatták.

A balassagyarmati rendőrséget a macskára rátalálók hívták ki, a helyszínelők elvégezték a nyomrögzítést. Állatkínzás gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást, a körülményeket a hatóságok továbbvizsgálják.

Az állatvédők szerint komoly gond, hogy a magyar bíróságok nem ítélik letöltendő szabadságvesztésre az állatkínzókat, hanem többnyire pár hónapos felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbírságot szabnak ki. A társadalom és a magyar bírók személetformálására lenne szükség ahhoz, hogy végre érdemi változás történjen az embertelen bánásmód visszaszorítása érdekében.

Fontos tudni, hogy az emberekkel szemben erőszakos bűncselekményt elkövetők többnyire az állatokkal szemben is kegyetlenek voltak már korábban. Az emberek megvédése tehát az állatok megvédésénél kezdődik.