fbpx
11.4 C
Kecskemét
2024. február 27., kedd

FRISS HÍREK

Tartalékolni kezdett a tiszakécskei oligarcha

- Advertisement -

A NER megyénkben rezidens oligarchája, a tiszakécskei Szíjj László az állami, köztük kecskeméti megrendelésekkel kitömött Duna Aszfalt nevű cégével tavaly 157 milliárdos bevételt szerzett – írja az Index.

Ebből az összegből 2019-es éves beszámoló szerint 24 milliárd forint volt a nyereség. Az oligarcha úgy látta jónak tavaly, hogy bár az eredmény 33%-kal nőtt, mégis 77%-kal kevesebb osztalékot vesz ki 2018-hoz képest.

A Duna Aszfalt Kft. gazdálkodási adatai az elmúlt években, mellette összehasonlításul Kecskemét város költségvetése (Grafika: Kecsup.hu)

Az elmúlt évek gazdálkodási adatainak alakulásából jól látszik, hogy 2019-ben kivett 3 milliárdos osztalék nagyon alacsony összeg, rengeteg pénz maradt a cégben, vagyis Szíjj László valamire nagyon tartalékolja a pénzt.

A Mészáros Lőrinccel üzletelő Szíjj szerencsecsillaga akkor ívelt fel, amikor Simicska Lajos összeveszett Orbán Viktorral, és ezután már nem a Simicska-féle Közgépbe ömlöttek az állami milliárdok, hanem Mészáros Lőrinc (ZÁÉV), Garancsi István (Market Építő) és Szíjj László (Duna Aszfalt) építőipari vállalkozásaiba.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...