fbpx
0.1 C
Kecskemét
2023. december 7., csütörtök

FRISS HÍREK

Jézus alászállt a kecskeméti Főtérre – videóval

- Advertisement -

Előbb a négy evangélista (Lukács, Máté, Márk, János) nagy méretű szobrait emelték le daru segítségével a kecskeméti Nagytemplom mellvédjéről, ma pedig a főbejárat fölött lévő Jézus szobrot, aki épp átadja a Mennyország kulcsát Szent Péternek.

A szobrok Staller pesti kőfaragó munkái, de az idők során olyan rossz állapotba kerültek, hogy jobban megéri újrafaragni. A kisebb szobrokat restaurálják és megtisztítják. A templom üvegablakai is megújulnak és speciális védőborítást kapnak.

Az evangélisták könyvvel és íróeszközzel a kezükben a Főtéren / Fotó: kecsup.hu

A nagytemplom felújítása régóta várat magára, nemcsak az orkán erejű szelek okoztak az elmúlt években károkat, hanem az 1911-es földrengés is, amikor a templom erőteljesen megrongálódott. Ekkor a statikai megerősítéseket egy monolit vasbeton vázzal oldották meg, amivel a templomot megmentették a lebontástól. A mostani felújítás a statikai javításokat is magában foglalja. A beruházást az állam 800 millió forinttal támogatja, de ez nem fedezi a külső felújítás teljes költségét – mesélte a megyei lapnak nyilatkozó Vörös Márta, a Kalocsa-Kecskeméti Katolikus Főegyházmegye főépítésze.

Hasonló cikkünk:  Az izraeli labdarúgó-válogatott Felcsútra költözik

Képgaléria az örömhírt megíró evangélistákról

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...