fbpx
9.4 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Kezdődik a Zrínyi Iskola felújítása – interjú Király József képviselővel és kivitelezővel

- Advertisement -

kecsUP: Aláírásra került a szerződés arról, hogy a Free Line Kft. nyerte azt a nyílt közbeszerzést, ami a Zrínyi Iskola energetikai felújításáról szól. Nettó 400 millió forintos beruházásról van szó. De azt tisztázzuk, hogy ez nem az a felújítás, mint amiről tavaly nyáron szó volt, hogy omladozik a vakolat és hogy le kellett zárni az iskola környékét. Tehát ez egy teljesen más felújítás.

Király József: Egy európai uniós energetikai pályázatról van szó. A pályázatban ablakcserék vannak, hőszigetelt, korszerű ablakok kerülnek be, amik megfelelnek a szabványoknak, valamint vegyi falszigetelés. Tehát a földszinti résznek, a pincerésznek egy úgynevezett vegyi falszigetelése, ami természetesen nem ugyanaz, mint egy víznyomás elleni szigetelés. És a tornaterem tetejének a pótlólagos hőszigetelése, tehát ami a belső udvarban van. Gyakorlatilag ezt tartalmazza a pályázat.

Valamennyi gépészet is van benne, de az nem azt jelenti, hogy a különböző fűtési eszközöknek a teljes cseréjére kerülne most sor. Korábban olyan szelepek kerültek be, amik igazából csak azt kívánják meg, hogy a pincerészen egy korszerűbb hőközpontot hozzunk létre, és az ezzel kapcsolatos villanyszerelési munkát kell elvégezni. Ugyancsak el kell mondani, hogy a padlásfödémnek a hőszigetelése is feladatunk.

Király József a 2019. évi önkormányzati választásokon sajtótájékoztatót tart a Zrínyi Iskolánál / kecsup.hu

Nagy kihívás az, hogy szeptemberre mely részeket tudjuk átadni. Itt elsősorban a tantermi részeknek az ablakcseréje a nagy kérdés, hiszen az összes többit, azt azért jobban lehet kezelni. Azzal, hogy mintegy hat hónapot elhúzódott a közbeszerzés, szinte lehetetlen helyzetbe hoztak most minket. Két hónap alatt mintegy száz darab ablakot, mert mintegy annyi kerül be a homlokzatra, a külső homlokzatra, szinte lehetetlenség egyedileg legyártani.

kecsUP: Tehát azért a szünetben nem sikerül mindent megoldani, lesz majd munka akkor is, amikor tanulnak. Nyilván akkor megfelelő biztonsági intézkedésekkel, vagy…

K. J.: Így van, pontosan. Tehát az udvarnak a használata az lesz majd olyan dolog, amit mindenképpen az igazgatóasszonnyal, illetve a tantestülettel közösen fogunk megbeszélni. Valamint az, hogy ha csatlakozik majd a homlokzatnyertes, tehát a homlokzatot kivitelező cég, akkor azokkal hogyan tudunk, milyen ütemezésben fogunk egymás mellett dolgozni. És aztán van még egy érdekes dolog, hogy TAO-s forrásból valósul majd meg az udvarban a röplabdapálya.

Hasonló cikkünk:  Ezernyi református hívő nevében is nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását

A Zrínyi Iskola lepusztult udvara

kecsUP: Mikor kezdődik a munka? Esetleg már a napokban?

K. J.: Igen, igen. Tehát a pincei részen a gépészetet, azt már szinte azonnal el lehet kezdeni, illetve a vegyi falszigetelésnek a munkálatait. Ezt követi az, hogy beindítjuk a fa nyílászáróknak a gyártását. Utána jön az elhelyezés. Erről egy ütemtervet fogunk a jövő hét végére készíteni, amit átadunk a városnak és a műszaki ellenőrnek.

kecsUP: Mi a végső időpont, amíg be kell fejezni a felújítást?

K. J.: Tíz hónap, 2021. április vége. A múlt héten írtuk alá a szerződést és onnét kezdve tíz hónap. Tehát azért mondom, hogy itt sajnos nem sikerült a vírushelyzetnek azt a fajta előnyét kihasználni, hogy üres volt az iskola. A jogszabályokat így lehetett betartani. Úgyhogy örülünk neki, hogy a Cifrapalota után egy tényleg jeles épületet tudunk felújítani. Mindent megteszünk, hogy ez nagyon jól sikerüljön. Én azt tervezem, hogy folyamatosan tájékoztatom a sajtót, illetve a tantestület mellett  a szülői munkaközösséget is a felújításról.

Zrínyi Iskola / Fotó: kecsup.hu

kecsUP: Arról mit tud, vagy szóba került-e, hogy ez a tíz hónap alatt lehetséges, hogy a külső homlokzati felújítás is rácsatlakozik erre a munkára? Van erre esély?

K. J.: Az ígéret szerint, legalábbis, aki ezt bonyolítja, azt mondta, hogy vélhetően augusztus végére ott is meglesz a nyertes. Így gyakorlatilag ez a fajta időeltolódás kedvező is lehet, mert nekem a nyílászárókat el kell helyezni, mielőtt a homlokzathoz hozzányúlnak. A sorrendiség az tehát, hogy bekerüljenek a helyükre a végleges nyílászárók.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...