fbpx
2.9 C
Kecskemét
2021. október 19., kedd

FRISS HÍREK

Sokan hiányolják a kellően hatékony szúnyogirtást Kecskeméten

A szúnyogokra nagyon sokan panaszkodnak, a szerkesztőségünkhöz is több jelzés és panasz érkezett a vérszívók inváziójával kapcsolatban Kecskemétről. Sokan azt kérdezik, hogy mikor lesz szúnyogirtás, vagy épp annak hiányáról számolnak be.

Július 2-án arról tájékoztatott a kecskeméti önkormányzat, hogy július 6-án (rossz idő esetén 7-én és 8-án), napnyugta utáni időszakban végzik a földi kémiai szúnyoggyérítést. További időpontokról eddig nem esett szó.

Állami feladat a szúnyogirtás, amire 2020-2022 között mindösszesen 4,7 milliárd forint jut

A szúnyoggyérítéssel kapcsolatos feladatokat 2017 óta a katasztrófavédelem irányítja. 2020–2022 közötti időszakra 4,7 milliárd forintot különítettek el. Ebből az összegből évente 900 településen, egy-hat alkalommal gyérítenek a tervek szerint, olvasható a BMOKF hivatalos oldalán.

Kecskeméten a július 6-ra kiírt szúnyoggyérítést, ahogy az egész országban mindenhol a Szerocor Konzurcium (Tel: +36/1-209-0853, E-mail: info@szempair.hu) végezte.

Felmerül kérdésként, hogy ez a közel 5 milliárd forint vajon elegendő-e országos viszonylatban a hároméves időtartamra?

Sok a lakossági panasz

A központi gyérítés sok kecskeméti polgárban kiváltotta a felháborodást. Vagy azért mert a bejelentett időponthoz képest elhalasztják az irtást, vagy azért mert nem volt kellően hatékony, vagy, mert nem történtek meg időben a szükséges ismétlések.

Hasonló cikkünk:  Gyermekjogi alapítvány: Politikus ne fotózkodjon gyerekekkel

Nem véletlen mondta azt Pászti András Fideszes hunyadivárosi képviselő a tanácsadó testületi megbeszélésen néhány napja, hogy ő is szeretne képet látni arról, hogy tényleg járt-e a Hunyadivárosban szúnyogirtást végző autó.

Írásban fordultunk Falu György alpolgármesterhez, akitől azt kérdeztük, hogy halad a szúnyoggyérítés és a külterületeken mikor tervezik a következő irtást? Ugyanis innen nagyon sokan azt jelezték vissza, hogy nem találkoztak szúnyogirtóssal.

Hasonló cikkünk:  Előválasztás: rekord az online szavazóknál vasárnap

“A gyérítést a levegőből kijuttatható szer Unióban történő betiltása miatt kizárólag a közterületeken járműről kijuttatott szer permetezésével lehet végezni. Ezt a feladatot a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága látja el. Az esetleges félreértések elkerülése céljából bővebb felvilágosítást ezzel kapcsolatban javaslom közvetlenül tőlük kérni”

– írta válaszában Falu György alpolgármester.

Ezt követően írásban fordultunk a katasztrófavédelem illetékes osztályához, és megkérdeztük várható-e újabb szúnyoggyérítés Kecskeméten. Amint a válasz megérkezik, tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ön elégedett a kecskeméti szúnyogirtással?

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...