fbpx
4.8 C
Kecskemét
2021. október 18., hétfő

FRISS HÍREK

Honvédelmi sportközpont létesül Kecskeméten

A hétköznapok militarizálásának folyamatába illeszkedően egy ún. „honvédelmi sportközpontot” kap Kecskemét – írta meg a 444.hu.

A 2020. augusztus 11-én megjelent Magyar Közlöny tartalmazza az ezt elrendelő kormányhatározatot.

A honvédelmi sportközpontok olyan létesítmények, ahol lőtér is található, de közösségi programok, sportlövész, küzdősport, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására is alkalmasak.

Kecskemét mellett az első ütemben Kisvárdán, Körmenden, Nagykanizsán, Berettyóújfalun, Pécsen, Sárospatakon, Makón, Szekszárdon, Székesfehérváron és Zalaegerszegen épül ilyen intézmény az eddig bejelentett balassagyarmati, újfehértói, szarvasi, szigetvári és bajai mellett.

A kormány tervei szerint a 197 járás mindegyikében lesz honvédelmi sportközpont.

A projekt előkészítésére 550 millió forint közpénzt költhet el a Beruházási Ügynökség 2021 végéig. Eredetileg úgy számoltak, hogy a 16 létesítmény összesen kb. 17,5 milliárd forintba kerül majd.

Azt még nem lehet tudni, hogy ténylegesen mikor fog megnyílni a kecskeméti honvédelmi sportközpont, mivel egyelőre csak a legelőször bejelentett öt kapta meg az építési engedélyt.

Hasonló cikkünk:  Blikk: Szájer József egy 200 milliós nyaralóban van a Balatonnál
Hasonló cikkünk:  Tudás és megbízhatóság - Beszélgetés Király József képviselőjelölttel (x)

Ugyanakkor az építkezéseket a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította, ami az engedélyezési eljárások során felmentést ad bizonyos előírások teljesítése alól.

A megépült központok vagyonkezelője a Honvédelmi Sportszövetség lesz. A Honvédelmi Sportszövetség köztestület, melyet a 2016. évi CXXXII. törvénnyel hoztak létre. Az állami költségvetésből kap támogatást, tagjai különféle sportszövetségek.

Közmunka helyett katonásdit is lehet játszani

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...