fbpx

FRISS HÍREK

Honvédelmi sportközpont létesül Kecskeméten

- Advertisement -

A hétköznapok militarizálásának folyamatába illeszkedően egy ún. „honvédelmi sportközpontot” kap Kecskemét – írta meg a 444.hu.

A 2020. augusztus 11-én megjelent Magyar Közlöny tartalmazza az ezt elrendelő kormányhatározatot.

A honvédelmi sportközpontok olyan létesítmények, ahol lőtér is található, de közösségi programok, sportlövész, küzdősport, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására is alkalmasak.

Kecskemét mellett az első ütemben Kisvárdán, Körmenden, Nagykanizsán, Berettyóújfalun, Pécsen, Sárospatakon, Makón, Szekszárdon, Székesfehérváron és Zalaegerszegen épül ilyen intézmény az eddig bejelentett balassagyarmati, újfehértói, szarvasi, szigetvári és bajai mellett.

A kormány tervei szerint a 197 járás mindegyikében lesz honvédelmi sportközpont.

A projekt előkészítésére 550 millió forint közpénzt költhet el a Beruházási Ügynökség 2021 végéig. Eredetileg úgy számoltak, hogy a 16 létesítmény összesen kb. 17,5 milliárd forintba kerül majd.

Hasonló cikkünk:  Ezt kell tenni, ha problémák lépnek fel a szervóhatás kapcsán

Azt még nem lehet tudni, hogy ténylegesen mikor fog megnyílni a kecskeméti honvédelmi sportközpont, mivel egyelőre csak a legelőször bejelentett öt kapta meg az építési engedélyt.

Ugyanakkor az építkezéseket a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította, ami az engedélyezési eljárások során felmentést ad bizonyos előírások teljesítése alól.

A megépült központok vagyonkezelője a Honvédelmi Sportszövetség lesz. A Honvédelmi Sportszövetség köztestület, melyet a 2016. évi CXXXII. törvénnyel hoztak létre. Az állami költségvetésből kap támogatást, tagjai különféle sportszövetségek.

Közmunka helyett katonásdit is lehet játszani

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...