fbpx
10.4 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Izsák független polgármesterjelöltje petíciót indít a hulladéklerakó bővítése ellen

- Advertisement -

Izsákon időközi polgármesterválasztás lesz szeptember 20-án, mert a város első embere nyár elején lemondott, miután a kocsiját megrongálták.

Varga István független polgármesterjelöltet Végh Tamás Izsák alpolgármestere mutatta be. Varga 2019 ősz óta független önkormányzati képviselő. 2019-ig, hét éven át, mint alapító tag a Tegyünk Izsákért civil egyesület elnökeként tevékenykedett.

Az időközi polgármester-választáson ismét indul a tavaly ősszel, 21 év után leváltott fideszes Mondok József, akit költségvetési csalással és közokirat-hamisítással vádolnak, amiért több tízmilliós uniós támogatásból vendégházat épített, amibe végül maga költözött be.

Varga István petíciót indít a Kolon-tó mellett fekvő hulladéklerakó bővítése ellen

Izsák város közvéleményét most az foglalkoztatja, hogy a fokozottan védett Kolon-tóhoz közeli regionális hulladéklerakót bővítenék. Mondok József polgármestersége alatt, a város heves tiltakozása ellenére építették meg ezt a szemétlerakót. Korábban 19 település volt, amely ide szállította a szemetet. Jelen állás szerint 67 településről hoznák majd ide a hulladékot. A régi hulladéklerakó 17 év alatt telt meg. A tervezett lerakó nagysága megduplázódna, ami azonban 8 év alatt fog megtelni

– mondta el Varga István.

Az izsáki szeméttelep

A független polgármesterjelölt a beruházással kapcsolatosan a következő kérdéseket tette fel, ami ellen petíciót indított.

  • Miért a Kolon-tó nemzeti park szélére kell hordani fél Pest megye és Bács-Kiskun szemetét?
  • Miért jelenti ki a környeztvédelmi hatóság, hogy nem szükséges hatástanulmányt készíteni?
  • Mi történik majd a 8 év elteltével, ha a tervezett új lerakat is betelik? Újabbat nyitnak és lassan szeméthegyekkel veszik körül a városunkat? Védett területeinket? A megkérdezésünk nélkül?
  • Ki védi meg Izsákot, gyermekeinket, unokáinkat a szeméttelepen keletkező mérgező gázoktól, amit az uralkodó szélirány a város felé sodor?
Hasonló cikkünk:  Már hat körzetben nincs felnőtt háziorvos Kecskeméten

Az aláírásokat az utcán és online is gyűjtik, „Tiltakozunk az izsáki szeméttelep bővítése ellen!” címmel. 

Varga István a tavaly ősszel megkezdett utat folytatná

A független polgármesterjelölt kiemelte, hogy fontosnak tartja a munkahelyteremtést és, hogy 21. századi minőségű egészségügyi ellátást tudjanak biztosítani Izsákon. A város azon igényeit szeretné kielégíteni, ahol az izsákiaknak szükségük van a fejlődésre. Ilyen kiemelt területek közé sorolta az úthálózat javítását és az egészségügyi centrum megépítését.

Varga István független polgármesterjelölt / Fotó: kecsup.hu

Ehhez a munkához tavaly ősszel összeállt egy függetlenekből álló ütőképes csapat, amely az átlátható és a város érdekeit szolgáló költségvetést célozta meg. Majd a jelölt úgy értékelte az elmúlt szűk egy évet, hogy ezen az úton jól haladnak és ezt polgármesterként szeretné tovább folytatni.

Varga István azt is megemlítette, hogy a megyei értéktárba tíz izsáki helyi értéket választottak be, amire a jövőben is szeretnének támaszkodni. Ez egy tiszta forrás, ahonnan mindig lehet meríteni Izsák építkezéséhez.

A független polgármesterjelöltet Végh Tamás alpolgármester, Góhér Zoltán és Rácz Sándor független önkormányzati képviselők támogatják.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...