Mondok József és Varga István a ringben az izsáki polgármesteri székért

0
Mondok József (Fidesz-KDNP) - Varga István független polgármesterjelöltek

Izsák polgármester választásra készül szeptember 20-án, mert a független Kutas Tibor lemondott nyáron, miután a kocsiját megrongálták.

város vezetését ideiglenesen Végh Tamás független alpolgármester vette át. A 2019. évi őszi önkormányzati választásokon a függetlenekből állók csoportja többséget szerzett a Fidesszel szemben.

Az időközi polgármester-választáson ismét indul a tavaly ősszel, 21 év után leváltott fideszes Mondok József, akit költségvetési csalással és közokirat-hamisítással vádolnak, amiért több tízmilliós uniós támogatásból vendégházat épített, amibe végül maga költözött be.

A függetlenek polgármesterjelöltje Varga István, aki ősztől tagja az izsáki testületnek.

Varga István és Mondok József is megkezdte a kampányát

Mondok József közösségi oldalán jelentette be néhány napja, hogy leadta az ajánlóíveket, több mint 300 ajánlással. A volt polgármester a kampányát személyes hangvétellel indította. Egyik posztjában múltbéli történeteit eleveníti fel, amikor azt meséli el, hogy fiatalon a zsebpénzét a malacaival gyarapította.

Varga István is leadta a szükséges ajánlásokat, amit szintén közösségi oldalán jelentett be. Varga István ősz óta önkormányzati képviselő, egyébként családi gazdálkodó. A független polgármesterjelöltet Végh Tamás alpolgármester, Góhér Zoltán és Rácz Sándor önkormányzati képviselők támogatják.