fbpx
8.8 C
Kecskemét
2024. március 2., szombat

FRISS HÍREK

A Szövetség képviselői szalaggal jelzik szolidaritásukat az SZFE-vel a közgyűlésen

- Advertisement -

Piros-fehér szalagok, amelyek a szabadság és a szolidaritás jelképei lettek az elmúlt hetekben.

A budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói ilyen szalagokkal zárták le az intézményt, és ki is nyilvánították: az új vezetőséget nem engedik be. Történt ugyanis, hogy a nyáron modellváltás címszó alatt állami egyetemből alapítványi egyetem lett az SZFE (csakúgy, mint a kecskeméti), az alapítványt pedig az a Vidnyánszky Attila vezeti, aki a Nemzeti Színház igazgatója és a Kaposvári Egyetem rektori megbízottja.

Az egyetemi átalakulással együtt az egyetem szenátusát megfosztották minden eddigi fontos döntési helyzetétől, és ez az, amit nem tudnak elfogadni. Úgy értelmezik, hogy egy bizonyos kör rátelepszik az SZFE-re, és ezt nem tűrhetik. Szabad ország, szabad egyetem – hangzanak el gyakran mostanság ezek a szavak.

Hasonló cikkünk:  Az idei költségvetés teljesíthetetlen megszorítások nélkül

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselői is szolidaritásukat fejezik ki az egyetemükért aggódó diákoknak, és a szeptember 17-i közgyűlésre ezért piros-fehér szalagot tűztek ki mellkasukra.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...