fbpx
0.3 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Ismét olcsó krumplival kampányol a Fidesz

Újra beveti a jól ismert választási csodafegyverét a Fidesz: a lekenyerezést.

A párt a 2020. október 11-iki tiszaújvárosi időközi országgyűlési képviselő-választás előtt nyolc nappal kedvezményes zöldségvásárt tart a városban.

(Kép: Facebook / Fidesz Tiszaújváros)

A bevásárlóközpontok akcióihoz képest is jelentős árengedménnyel adott termékek a következők:

Zöldség Ár
Krumpli (desiré, bellarosa, agria, sanibel) (főző, sütő, saláta burgonya), 15 kg-os és 30 kg-os kiszerelésben 100 Ft/kg
Vöröshagyma (makói bronz), 15 kg-os kiszerelésben 133 Ft/kg
Tarka bab 800 Ft/kg
Libamáj bab 1200 Ft/kg
Fehér gyöngybab 700 Ft/kg
Lencse 650 Ft/kg
Sárgaborsó 400 Ft/kg
Mák 1400 Ft/kg
Fűszerpaprika, házi, 250 g 500 Ft
Ételízesítő, házi, 250 g 600 Ft
Lilahagyma, 4 kg-os kiszerelésben 250 Ft/kg

Balkáni módszerek

Az akciós krumplivásár, élelmiszercsomagok osztogatása vagy a választók más módon való lekenyerezése pár éve a Fidesz rendes kampányeszközévé vált. Ha nagy a baj, vagy biztosra akarnak menni, mindig bevetik.

A propaganda szerint jól teljesítő gazdaság, a KSH kétes módszertanú statisztikája szerint rakétaként növekvő munkabérek és a papíron csökkenő szegénység ellenére rendszeresen sorok alakulnak ki a pár ezer forint nyereséggel kecsegtető választási rendezvényeken.

Hasonló cikkünk:  A 24.hu tulajdonosa szerint a korábbiakhoz képest is nagyobb fenyegetéssel, nyomásgyakorlással néz szembe

Amikor Nyugat-Európában dolgozó magyarok az ottaniaknak mesélnek a magyarországi választási krumpliosztásokról, általános csodálkozás, sőt hitetlenkedés fogadja az elbeszélésüket.

Hasonló cikkünk:  Csökkentek a lakásárak a nagyvárosokban

Háttér

A 2020 júliusában motorbalesetben  elhunyt Koncz Ferenc fideszes képviselő helyére új képviselőt kell választani. A Fidesz az elhunyt képviselő lányát indítja a mandátumért. Orbán Viktor a Koncz család lekötelezettje, mert Koncz Ferenc még a kétezres évek elején segített elsimítani Orbánék hírhedt tokaj-hegyaljai cégügyét.

Az összefogott ellenzék a jobbikos indulót, Bíró Lászlót támogatja.

A tiszaújvárosi időközi választás tétje elvileg az, hogy megőrzi-e a Fidesz a kétharmados többségét az Országgyűlésben. Valójában azonban csak politikai és lélektani jelentősége van a választásnak, mert Ritter Imre német nemzetiségi képviselő és számos Jobbikból távozott független képviselő szavazatára bizton számíthat a Fidesz, így az esetleges újabb rendkívüli felhatalmazások megszavazásánál  sem kell aggódnia Orbán Viktornak.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...