fbpx

FRISS HÍREK

Ismét olcsó krumplival kampányol a Fidesz

- Advertisement -

Újra beveti a jól ismert választási csodafegyverét a Fidesz: a lekenyerezést.

A párt a 2020. október 11-iki tiszaújvárosi időközi országgyűlési képviselő-választás előtt nyolc nappal kedvezményes zöldségvásárt tart a városban.

(Kép: Facebook / Fidesz Tiszaújváros)

A bevásárlóközpontok akcióihoz képest is jelentős árengedménnyel adott termékek a következők:

Zöldség Ár
Krumpli (desiré, bellarosa, agria, sanibel) (főző, sütő, saláta burgonya), 15 kg-os és 30 kg-os kiszerelésben 100 Ft/kg
Vöröshagyma (makói bronz), 15 kg-os kiszerelésben 133 Ft/kg
Tarka bab 800 Ft/kg
Libamáj bab 1200 Ft/kg
Fehér gyöngybab 700 Ft/kg
Lencse 650 Ft/kg
Sárgaborsó 400 Ft/kg
Mák 1400 Ft/kg
Fűszerpaprika, házi, 250 g 500 Ft
Ételízesítő, házi, 250 g 600 Ft
Lilahagyma, 4 kg-os kiszerelésben 250 Ft/kg

Balkáni módszerek

Az akciós krumplivásár, élelmiszercsomagok osztogatása vagy a választók más módon való lekenyerezése pár éve a Fidesz rendes kampányeszközévé vált. Ha nagy a baj, vagy biztosra akarnak menni, mindig bevetik.

A propaganda szerint jól teljesítő gazdaság, a KSH kétes módszertanú statisztikája szerint rakétaként növekvő munkabérek és a papíron csökkenő szegénység ellenére rendszeresen sorok alakulnak ki a pár ezer forint nyereséggel kecsegtető választási rendezvényeken.

Hasonló cikkünk:  Munkáspárt, Kutyapárt, Fidesz-KDNP, Szövetség – ajánlásokat gyűjtenek a kecskeméti pártok

Amikor Nyugat-Európában dolgozó magyarok az ottaniaknak mesélnek a magyarországi választási krumpliosztásokról, általános csodálkozás, sőt hitetlenkedés fogadja az elbeszélésüket.

Háttér

A 2020 júliusában motorbalesetben  elhunyt Koncz Ferenc fideszes képviselő helyére új képviselőt kell választani. A Fidesz az elhunyt képviselő lányát indítja a mandátumért. Orbán Viktor a Koncz család lekötelezettje, mert Koncz Ferenc még a kétezres évek elején segített elsimítani Orbánék hírhedt tokaj-hegyaljai cégügyét.

Az összefogott ellenzék a jobbikos indulót, Bíró Lászlót támogatja.

A tiszaújvárosi időközi választás tétje elvileg az, hogy megőrzi-e a Fidesz a kétharmados többségét az Országgyűlésben. Valójában azonban csak politikai és lélektani jelentősége van a választásnak, mert Ritter Imre német nemzetiségi képviselő és számos Jobbikból távozott független képviselő szavazatára bizton számíthat a Fidesz, így az esetleges újabb rendkívüli felhatalmazások megszavazásánál  sem kell aggódnia Orbán Viktornak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...