Megoldódhat Kecskemét legégetőbb problémája

0
Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester, Szávay Ágnes teniszező és Lázár János, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke (Fotó: Facebook)
Hirdetés

Lázár János, az Orbán Viktor miniszterelnöknél kegyvesztetté vált és a Magyar Tenisz Szövetség élére száműzött volt miniszter a szokásos fideszes érzékkel tapintott rá Kecskemét legnagyobb hiányosságára:

nincs még teniszakadémiája a városnak.

Ezért 2020. szeptember 23-án Szávay Ágnes teniszezőnővel közösen felkereste Szemereyné Pataky Klaudiát, Kecskemét polgármesterét, hogy ezen a sanyarú helyzeten mielőbb közösen változtassanak.

Az amúgy a tenisz mellett a vadászgatást és a kastélyokat is nagyon kedvelő fideszes politikus ezt írta a Facebookon a találkozóról:

„A miniszterelnök megbízásából felkeresem azokat a városokat, ahol partnerségre számíthatunk abban, hogy a hazai teniszéletnek új lendületet adjunk.

Hirdetés

Kecskeméten egy teniszakadémia létrehozásához kerestem és találtam ma szövetségeseket.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszonynak azt ajánlottam fel, hogy önkormányzati telken, kormányzati, szövetségi és magántőke bevonásával, Szávay Ágnes szakmai koordinációjával egy kecskeméti teniszcentrumot hozzunk létre.”

A fideszes polgármester szerint Kecskemét a sport területén az utánpótlás-nevelésről híres és a következő években a városban egy új szegmens fejlődhet ezen a területen.

Azt még nem tudni, hogy mennyibe fog kerülni a teniszakadémia, vagy hogy ki fogja építeni. A helyszín viszont megvan: a 10-15 teniszpályát a kecskeméti volt Rudolf-laktanyában, alakítanák ki Szávay Ágnes szakmai vezetésével, nem messze a Messzi István sportcsarnok szomszédságában lévő másik 11 pályától.

A teniszpályák talán éppen a szovjet Vörös Hadsereg által beszennyezett talajon kaphatnának helyet, és kérdés, hogy hogyan lehetne akkor később a környezetre veszélyes állapotot megszüntetni.

Teniszpályák Magyarországon (Kép: Openstreetmap.org)

Mint ismeretes, a Magyar Tenisz Szövetség előző vezetése a fideszes országgyűlési képviselő, Szűcs Lajos elnöksége mellett 3500 millió forinttal nem tudott elszámolni, és a csőd szélére került. Ezután Lázár Jánost választották meg a Szövetség élére, és nem sokkal később a kormány 2500 millió forintot adott a sportszervezetnek.

A teniszakadémia mellett idén már egy hiánypótló Honvédelmi Sportközpontot is ígértek Kecskemétnek.

Honvédelmi sportközpont létesül Kecskeméten