fbpx
3 C
Kecskemét
2023. február 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Több kecskeméti óvodában karantént rendeltek el

Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester november 24-én a Facebookon tájékoztatott arról, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ által indított önkéntes és ingyenes iskolai és óvodai, antigén gyorstesztes koronavírus-tesztelés első pozitív eredményei miatt néhol teljes óvodák, másutt csoportok kerültek karanténba Kecskeméten.

Teljes karantén alatt áll:

  • ménteleki óvoda,
  • Juhar utcai óvoda,
  • Mikszáth Kálmán körúti óvoda.

Csoportos karantén alatt áll:

  • Hetényegyházi óvoda 1. csoport,
  • Kadafalvi óvoda 2. csoport,
  • Széchenyi sétány óvoda 3. csoport,
  • Forradalom utcai óvoda 1. csoport.

Az érintett gyermekeknek otthon kell maradniuk 10 napig nagykorú felügyelete mellett.

A polgármester jelezte, hogy az intézmények fertőtlenítése folyamatos. Emellett arra kérte az intézmények dolgozóit, hogy a hatékony védekezés érdekében vegyenek részt a szűrésben.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméten kifogásolt a levegő minősége

Nem lett jól kitalálva ez sem

A Pedagógusok Szakszervezete arra mutatott rá, hogy a rendelet szerint az önkéntes tesztelés során csak az oktatásban, nevelésben közvetlenül résztvevőket vizsgálják, és kimaradnak a technikai dolgozók, például a konyhások és a takarítók. Az ő tesztelésük is fontos lenne a vírus terjedésének magakadályozása érdekében.

Hasonló cikkünk:  Idén a második napi melegrekord Fülöpházán dőlt meg

A szakszervezet szerint az is baj, hogy nem automatikusan jár a pozitív koronavírus-teszteredmény esetén a 100%-os táppénz: csak az kaphat 100%-os táppénzt, aki igazolni tudja, hogy a munkahelyén fertőződött meg, különben csak 60%-ra jogosult. A bizonyítás nehéz, sokan pedig nem akarnak fél fizetéssel kiesni a munkából, és inkább nem vesznek részt a tesztelésben.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...