fbpx
11.5 C
Kecskemét
2024. április 18., csütörtök

FRISS HÍREK

Több kecskeméti óvodában karantént rendeltek el

- Advertisement -

Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester november 24-én a Facebookon tájékoztatott arról, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ által indított önkéntes és ingyenes iskolai és óvodai, antigén gyorstesztes koronavírus-tesztelés első pozitív eredményei miatt néhol teljes óvodák, másutt csoportok kerültek karanténba Kecskeméten.

Teljes karantén alatt áll:

  • ménteleki óvoda,
  • Juhar utcai óvoda,
  • Mikszáth Kálmán körúti óvoda.

Csoportos karantén alatt áll:

  • Hetényegyházi óvoda 1. csoport,
  • Kadafalvi óvoda 2. csoport,
  • Széchenyi sétány óvoda 3. csoport,
  • Forradalom utcai óvoda 1. csoport.

Az érintett gyermekeknek otthon kell maradniuk 10 napig nagykorú felügyelete mellett.

A polgármester jelezte, hogy az intézmények fertőtlenítése folyamatos. Emellett arra kérte az intézmények dolgozóit, hogy a hatékony védekezés érdekében vegyenek részt a szűrésben.

Hasonló cikkünk:  Piros lett a paradicsom, nem sárga, újranyit a homokháti rockcsárda (videó)

Nem lett jól kitalálva ez sem

A Pedagógusok Szakszervezete arra mutatott rá, hogy a rendelet szerint az önkéntes tesztelés során csak az oktatásban, nevelésben közvetlenül résztvevőket vizsgálják, és kimaradnak a technikai dolgozók, például a konyhások és a takarítók. Az ő tesztelésük is fontos lenne a vírus terjedésének magakadályozása érdekében.

A szakszervezet szerint az is baj, hogy nem automatikusan jár a pozitív koronavírus-teszteredmény esetén a 100%-os táppénz: csak az kaphat 100%-os táppénzt, aki igazolni tudja, hogy a munkahelyén fertőződött meg, különben csak 60%-ra jogosult. A bizonyítás nehéz, sokan pedig nem akarnak fél fizetéssel kiesni a munkából, és inkább nem vesznek részt a tesztelésben.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...