fbpx
1.5 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

30 milliós állami támogatást kapott az Ápoló Klub

30 millió forintot kap egy nemrég létesült kecskeméti magánklub, az önkormányzati fenntartású Hírös Agórának (volt Erdei Ferenc Művelődési Központ) viszont nem jut egy fillér sem a Demeter Szilárd-féle állami klub- és koncerthelyszín-támogatásból – írta meg a Telex.hu.

Mint ismeretes, 1,4 milliárd forintot osztott szét az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából és a Petőfi Irodalmi Múzeum szakmai közreműködésével az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a koronavírus-járvány miatt leállt könnyűzenei iparnak mentőöv gyanánt.

A kisebb klubok esetében maximum 9 millió forintra, a nagyobbak esetében 30 millióra lehetett pályázni.

A pályázati eredmények kihirdetése után kiderült, hogy az átfogó mentőcsomagból nem részesült mindenki – sőt, sok olyan klub pályázatát utasították el, amely évente több száz élőzenei koncertet tart.

A 9 millió forintos pályázatok esetében egyértelműen látszik, hogy a pályázatokat elbírálók feltűnően a fideszes vezetésű városokat preferálták. Így az ország egyik legrégebbi aktív klubjának számító bajai Armstrong sem nyert. A Kecskeméten pályázó Kristó-Ker Kft. szintén nem nyert a Mirage könnyűzenei koncertek szervezésére és koncertterem infrastrukturális fejlesztésére, hiába adták oda a termüket a kampányban a KecskemétRocks film bemutatójára.

Kecskeméten egy pár hónapos klubot tartottak érdemesnek a milliókra

Kecskemét szempontjából kiemelendő, hogy a 30 milliós pályázat egyik nyertese a GVH Szórakoztató Kft., amely a kecskeméti Ápoló Klub üzemeltetésére és fejlesztésére kapott pénzt.

Hasonló cikkünk:  Napelemfarm természetrombolással, kevés, ha csak a békák ugrálhatnak alatta – vita a kecskeméti szolárparkról

A kft. 2019-ben 44 millió 810 ezer forintért vásárolta meg a Rudolf Laktanya területén kialakított, a klubnak helyet adó telket a várostól. A telek értékesítési pályázatára egyetlen jelentkezőként, a megszabott minimális vételárnál 10 ezer forinttal többet ajánlva nyertek. A cég egyik tulajdonosa és ügyvezetője Versegi Ádám, a kecskeméti VER-BAU Építőipari és Szolgáltató Kft. egyik tulajdonosának, Versegi Jánosnak a fia. Versegi Ádám korábban marketingmenedzserként dolgozott a családi cégben. A VER-BAU rendszeresen nyer állami közbeszerzéseket, a cég építette 2019-ben a  Széktói Stadion melletti Kecskeméti Atlétikai Centrumot 701 millió forint állami forrásból, dolgoztak a budapesti nagykörúti villamospálya felújításán is. Az Ápoló Klub épületeinek renoválását is a VER-BAU végezte. 2020. június 19-én nyílt meg a klub, majd november 11-én a járvány miatt bejelentették, hogy bezárnak.

Hasonló cikkünk:  A Szövetség szerint a Fidesz miatt került bajba sok kecskeméti egyetemista

A Művház nem kap semmit

Nem nyert viszont a Kecskemét város tulajdonában álló Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. a Hírös Agóra koncerthelyszínének fejlesztésére. Az intézmény 1975-ben jött létre, évente több mint 4000 különböző kulturális és közösségi programon 900 ezer látogatót fogad. Rendszeresek a klasszikus és könnyűzenei koncertek.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...