fbpx
0.7 C
Kecskemét
2023. február 6., hétfő

FRISS HÍREK

Földrengést lehetett érezni Kecskeméten is

Több olvasónk is, és mi is érzékeltük, hogy földrengés volt Kecskeméten. 

Egyeseknél a vitrin remegett be, de többen a csilláron és a karácsonyfán látták, hogy imbolyog.

Olvasónk küldte:

Kollégánk kisfia Szekszárdon érezte

Munkatársunk családja Szekszárdról jelezte, hogy érdekes eseménynek voltak tanúi. Egy emeleti szobában volt kollégánk kisfia, ahol rezgést érzett. Leszaladt a többiekhez és megkérdezte, ők érezték-e, hogy remeg a ház. Miközben azt felelték, hogy nem, a régóta álló bimbam óra ütni kezdett, majd a csillár is mozgott. Pár perccel később egy helyi Facebook csoportban valaki arról érdeklődött, hogy más is érezte-e a rezgést. Majd jött egy válasz, amely alapján a fővárosban is érezte valaki.

Kilengett a panelház

Egyik olvasónk azt írta, hogy a legfelső szinten a panelházban, ahol lakik, jókora kilengést tapasztalt.

Hasonló cikkünk:  Wellnessélmények télen is, egy alpesi szállodában

Ennek hátterében az lehet, hogy hétfőn a Richter-skála szerinti 5,4-es erősségű földrengés rázta meg Horvátországot. A földmozgás epicentruma 12 kilométerre volt Sziszektől (Sisak) és 51 kilométerre Zágrábtól, mintegy 5 kilométeres mélységben. A rengést egész Közép-Horvátországban és Magyarország egyes részein is érzékelték.

A mai földrengés epicentruma szintén horvátországi lehetett, kedden 6,3-as erősségű földrengést mértek a horvátoknál.

Hasonló cikkünk:  Csökkentek a lakásárak a nagyvárosokban

A horvát sajtó szerint Zágrábot nagyon megrázta a keddi földrengés, írja a helyi lap, a Jutarnji. A lap szerint a földrengés 12.20-kor kezdődött és közel 20 másodpercig tartott. Az EMSC bejelentése szerint a földrengés epicentruma Petrinja közelében van, a nagysága eléri a 6,3-at, az epicentrum 10 km mélyen található. A beszámoló szerint Petrinjában rengeteg romot hagyott maga mögött a földrengés, az áram is elment.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...