fbpx
15 C
Kecskemét
2023. május 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Káoszt okoznak az új sávok a Nyíri út és Március 15. utca kereszteződésében

Nem volt könnyű eddig sem kifordulni balra a Március 15. utcából a Nyíri útra, de most már jobbról, két sávot is figyelni kell, plusz a gyalog- és kerékpárátkelőt is, írja egy kommentelő egy internetes csoportban. Majd válaszként valaki így reagál: Akiket egy zebra bezavar, azok ne üljenek autóba. Szabályosan lett megcsinálva, teljesen érthető.
November elejére készült el az aszfaltburkolat a kanyarodósávnál, a csomópontfejlesztés december elejére fejeződött be. A cél az lenne, hogy megkönnyítsék a közlekedést a Széchenyiváros egyik legforgalmasabb kereszteződésében. Az elmúlt hetekben azonban jelentősen megnőtt a balesetek száma. Legutóbb december 9-én – ekkor egy ember súlyosan is megsérült – és 14-én is történt ütközés.

Október végétől sok baleset történt a megújult kereszteződésben

Nem kell sokat kutakodni ahhoz, hogy gyorsan kiderítsük, hol és mi történik a kecskeméti utakon. A Sebességmérés/Útinform Kecskemét internetes csoportban október 28-a óta hat balesetről számoltak be csak ebben a kereszteződésben.
október 28.: „Nyíri út, Március 15. utca kereszteződés fel lett avatva.”

Baleset október 28-án. Fotó: képkivágás – Sebességmérés/Útinform

október 30.: „Nyíri út, Március 15…jó lesz ez az új gyorsítósáv..”
november 3.: „Március 15. utca balra kanyarodó sávban ütközött össze ez a két autó.Torlódásra lehet számítani!”
november 3.: ”Megint baleset a dombnál. Motorost ütöttek el, aki meg is sérült.”

Baleset november 3-án / Fotó: Sebességmérés/Útinform

Kommentelők egymás között:
– Nem értem, mi nem érthető ott a közlekedésben,
– szerintem a zebra elég sokaknak bezavar…
– akiket egy zebra bezavar, azok ne üljenek autóba. Szabályosan lett megcsinálva, teljesen érthető.
– Mióta rendbe hozták azt a kereszteződést azóta heti minimum 2 baleset van! Emberek hova a f…ba siettek? Miért nem figyeltek?
– Nem a gyalogátkelő miatt van a baleset! Hanem az miatt hogy csúcsidőben a Március 15.ről lehetetlen kikanyarodni balra. Lámpát kellett volna csinálni, nem pedig plusz ilyen olyan sávokat..
december 9.: „Nyíri út – Március 15. nagyobb csatt”
Ebben a balesetben egy ember súlyosan, többen könnyebben sérültek, amikor ez a két autó összeütközött.

Baleset december 9-én / Fotó: Sebességmérés/Útinform

december 14.: „Szokásos Március 15. vs. Nyíri. Személyi sérülés nincs”

Baleset december 14-én / Fotó: Sebességmérés/Útinform

A Széchenyivárosi képviselők ezt tennék, hogy megoldódjon a probléma 

A körzet képviselője, Józsa Bálint (Szövetség a Hírös Városért) kérdésünkre elmondta, hogy: „Engem is idegesít, hogy heti rendszereséggel, több alkalommal történnek balesetek a Nyíri út – március 15-e utca újonnan megépült kereszteződésében. A problémát természetesen jeleztem a városvezetésnek. Ígéretet is kaptam, hogy felülvizsgálják a forgalmi csomópont működését. Bízom benne, hogy csökkeni fog a forgalom a Károly Róbert körút megépülésével, de mégis remélem, hogy nem kell éveket várni arra, hogy biztonságos legyen a városrész közlekedése. Eddig az isteni gondviselésnek hála nem történt súlyosabb személyi sérülés. Remélem, hogy ezután sem fog. A problémáról a városvezetők is tudnak. Náluk pattog tehát a labda.”
Szőkéné Kopping Rita (Szövetség a Hírös Városért), a szomszédos körzet képviselője még november elején tett jelzést a városüzemeltetés felé. Azt kérte, hogy vizsgálják meg közlekedési szakemberekkel, miért nem érthető az új helyzet az ott közlekedők számára. Kérdésünkre a képviselő elmondta, azt írtak vissza neki, hogy megvizsgáltatják, de ennek már több hete és közben sajnálatos módon újabb balesetek voltak.
Írásbeli kérdésekkel fordultunk a városüzemeltetéshez is, amire nem kaptunk választ, de amint érkezik felelet, frissítjük cikkünket.

 

Hasonló cikkünk:  Trendi tavaszi és nyári cipők a mindennapokra
Hasonló cikkünk:  Meghosszabbított határidő - ma éjfélig még módosíthatók az szja-bevallási tervezetek

 

 

 

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...