fbpx

FRISS HÍREK

Polgári zónát alakítanak ki a kecskeméti katonai repülőtéren

- Advertisement -

A közbeszerzési felhívást tett közzé a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal az európai uniós közbeszerzési közlönyben egy polgári zóna megtervezésére a kecskeméti katonai repülőtéren – írta meg a Napi.hu.

A repülőtér kettős funkciójúvá fejlesztése, azaz polgári célra is alkalmassá tétele azóta téma, mióta a városban letelepedett a Mercedes. A kormány már 2017 nyarán – a hatósági ügyintézés szempontjából – kiemelt beruházássá nyilvánította a kecskeméti repülőtér közös (katonai és polgári) felhasználásúvá fejlesztését.

Tavaly júniusban a kormány 1 milliárd 42 millió forintot hagyott jóvá a kecskeméti katonai repülőtér civil részének kialakítására.

A közbeszerzési felhívás szerint a tervezési terület mintegy ezer négyzetméteres. A nyertesnek koncepciótervet, építési engedélyezési-, valamint kivitelezési tervdokumentációt kell készítenie.

A beruházás célja az utas- és áruforgalom kiszolgálására alkalmas infrastruktúra megtervezése, amelyen belül egy terminál épület, egy árukezelő épület, egy eszköztároló, egy őrzés-védelmi irodaépület készül. A feladat része a belső úthálózat és a parkolók tervezése is.

Ekkora forgalmat akarnak a kecskeméti repülőtérre terelni

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...