fbpx
15.5 C
Kecskemét
2021. május 14., péntek
KecsUPItthonSzeberényi Gyula Tamás karácsonyfákat ajándékozott. Kormánypárti és ellenzéki politikusok karácsonyi aktivitása

FRISS HÍREK

Szeberényi Gyula Tamás karácsonyfákat ajándékozott. Kormánypárti és ellenzéki politikusok karácsonyi aktivitása

Semmi meglepő nincs már abban, hogy a politika az online térben zajlik és a kormányon és ellenzékben lévő politikusok permanens kampányt folytatnak az év 365 napján. Ebbe beletartozik az is, hogy a politikusok a választási időszakon kívül, különösen a karácsonyi ünnepek alkalmával előszeretettel mutatják magukat, amikor ajándékokat és hasznos eszközöket osztanak nehéz helyzetben lévő családoknak, gyerekeknek, szépkorúaknak és dolgozóknak. Szándékuk az, hogy valamelyest enyhítsék ezeknek az embereknek a mindennapi nehézségét az év végén.
Erről posztolnak a közösségi oldalukon és hírt adnak a sajtónak, amiről azok készségesen beszámolnak, hozzájárulva ahhoz a képhez, mintha ez lenne a politikus feladata; miközben a közügyek intézését jelentő politika végtelenül kiüresedett; arról ne is beszélve, hogy a képviselők lába alól kihúzták az önkormányzatiságot. Ezért sem lehet úgy tekinteni az ajándékot osztó politikusra (akik között sokan civilkednek és ezt teszik is helyesen), mint egy civil egyesületi tagra, aki szabad idejét áldozza arra, hogy önkéntes munkát folytasson. A politikus elsősorban politikus: konkrét politikai feladatokkal és célokkal.
A politika mindenekelőtt társadalmi (ha úgy tetszik: közösségi) ügyek és célok intézése kompromisszumok és konfliktusok révén. Sokrétű cselekvésről van szó, egy igen apró szelete az ajándékosztás, de nem ez a lényege, hanem előmozdítani a békés változást, a fejlődést, a munkavállalást, az igazságos adórendszert, az oktatáshoz való hozzáférést, a gondolatok cselekvéssé való formálását, az önkormányzati szabadságot, a vállalkozási szabadságot, vagyis a szabad politikai közösséget.
Hogy ki mit gondol a politikáról és a politikát mint eszközt mire lehet használni arról sokan sokféleképpen nyilatkoztak. Mindenkinek van véleménye a politikáról, ahogy arról is, hogy milyen a jó politikus és mi is a feladata az év 365 napján.

Karácsonykor sok politikus ad ajándékot 

A kecskeméti képviselők közül többen is megosztották széleskörben az elmúlt napokban, hogy tartós élelmiszert, gyümölcsöt, fertőtlenítőszereket, játékokat, karácsonyfát adtak ajándékba.

Ajándékot osztott Dobos József a körzetében lakóknak

 

Hirdetés

Felkapottak

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....

Hirdetés

Legnépszerűbb

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....