fbpx
0.7 C
Kecskemét
2023. február 6., hétfő

FRISS HÍREK

Tisztán elektromos hajtású Mercedes SUV-okat fognak gyártani Kecskeméten

A Daimler AG jelentősen bővíti a kecskeméti Mercedes-gyárat, így Magyarországon elsőként itt fognak tisztán elektromos hajtású autókat sorozatban gyártani – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a gyárban tartott sajtótájékoztatón.

A Mercedes többek között egy új karosszériaüzemet is létesít Kecskeméten, a beruházás összesen 50 milliárd forint értékű lesz, amihez a kormány 15 milliárd forinttal járul hozzá. Azt mondta, ezzel 4400 munkahely válik „betonbiztossá”, mivel mindhárom típusú: belső égésű, hibrid és elektromos motorok is készülni fognak a gyárban.

Szijjártó kiemelte, hogy a világjárvány ellenére a gazdaságnak működnie kell, ehhez pedig egészségre és munkahelyekre van szükség. „A magyar kormány nem a könnyebb utat választja: nem a munkanélküliség finanszírozására, hanem a munkanélküliséggel szembeni harc finanszírozására tettük le a voksunkat.”

Hasonló cikkünk:  Éjszakai forgatag: Ingyenes sportbajnokság lesz pénteken

Szerinte Magyarország az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozik. Ez a korszak egy brutális korszakkal kezdődik, ugyanis most indult meg egy verseny a világon elérhető gazdasági kapacitások újraelosztásáért.

„A bezárt gyárak nem nyitnak ki újra automatikusan, a vállalatok azt keresik, hogy hol tudnak az eddiginél is jobban, hatékonyabban és gyorsabban termelni. Ma Magyarország ebben a versenyben aratott egy óriási győzelmet” – mondta Szijjártó, aki szerint ez a beruházás mérföldkő a magyar autóipar és a magyar gazdaság szempontjából is.

Hasonló cikkünk:  Több kecskeméti iskolában is tiltakoztak ősszel a magyar közoktatás állapota miatt - országos térkép is készült

Christian Wolff gyárigazgató azt mondta, 2021-től Kecskeméten fog sorozatgyártásban készülni a Mercedes új, EQB nevű, teljesen elektromos meghajtású SUV-juk. Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia azt mondta, hogy a beruházás több száz új munkahelyet teremt.

via telex.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...