fbpx

FRISS HÍREK

24 órás sztrájk a rossz munkakörülmények miatt a makói gumigyárban

- Advertisement -
Ma 14 órától immár egész napos sztrájkra kerül sor a Continental AG Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. makói telephelyén, jelentette be a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség tagjaként a gyárban működő Makói Gumiipari Szakszervezet, írja a merce.hu.
A gyár, amelynek dolgozói a fizetetlen túlórák és a 10, vagy több éve a gyárban dolgozók plusz juttatásainak elvétele miatt február 18-án kezdtek először munkabeszüntetésbe, ekkor 2 órára, figyelmeztető sztrájkra állt le a munka. Később, február 20-án újabb, immár 8 órás sztrájkra került sor, akkor Radics Gábor, a szakszervezeti szövetség elnöke azt közölte, a makói munkások kétharmada, azaz mintegy 300 fő reggel 6 órakor nem vette fel a munkát.
A gyár közleménye szerint:
“a jelenleg kialakult helyzet nem szolgálja a közös érdekeinket, mivel üzleti károkat okoz, és a makói gyárunk versenyképességét is rontja”.
A cég legutóbb úgy igyekezett a sztrájkolni akarókat megfélemlíteni, például névsort kellett az abban résztvevő dolgozókról leadni a cég vezetésének, a menedzserek pedig szóban azzal is fenyegetőztek, hogy a sztrájkban résztvevőknek „szüneteltethetik a TB-ellátását.”

Gyöngyösön is sztrájkolnak

Magyarországon jelenleg két nagy sztrájkmozgalom vette kezdetét, Makón kívül a gyöngyösi, orvosi eszközöket gyártó B. Braun gyárban ma 600 munkás vett részt a figyelmeztető akcióban tegnap, amelyet az azt szervező Vasas Szakszervezeti Szövetség rendkívüli sikernek nevezett.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...