fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

333 darab facsemetét ültettek el a 10 Millió Fa–Kecskemét civil önkéntesei – folytatják

333 darab facsemetét ültettek el szombaton a 10 Millió Fa–Kecskemét civil önkéntesei a Külső Szegedi úton. A mai alkalom abból a szempontból is különleges volt, hogy egy kísérleti véderdő ültetésébe fogtak.
A klímaváltozás kihívásaira szeretnének egy teljesen új módszerrel választ adni, miszerint a lehető legkisebb talajbolygatással, szerves anyag utánpótlással és talaj takarással ültettek el több száz erdészeti csemetét, mesélte Farkas-Barta Kata, a 10 millió Fa–Kecskemét csoportjának vezetője.

Ezzel az ökológiai szemléletű eljárással azt kívánják elérni, hogy ne sérüljön a talajfelszín és a gyep szerkezete, ami gyomosodáshoz és az érintett terület gyors kiszáradásához vezethet. Az elültetett fákat is úgy választották ki, hogy azok többfélék legyenek. Van köztük kocsányos tölgy, hegyi juhar, bibircses nyír, vadcseresznye, vadkörte és vadalma. A sorok végére kökény és galogonya bokrokat ültettek.

Nagyon aktívak lesznek a következő hetekben is

Az ültetések megszervezése jelentős előkészületet igényel, ugyanis a helyszínre kell szállítani az előre kiválasztott facsemetéken kívül a mulcsot, a szerves trágyát, a karókat és az ültetéshez szükséges eszközöket. És persze toborozni kell az önkénteseket is, ehhez egy akciócsoportot is létrehoztak. Ha csatlakoznál a közösségi ültetési akcióhoz, akkor a következő hetekben ezeken az időpontokban terveznek ültetni.
Március 5. Péntek Rüsselsheim játszótér: ültetés
Március 6. Szombat Párkány utca
Március 10. Szerda ÉZI mögötti terület
Március 14. Vasárnap Külső-Szegedi út: csemete ültetés
Március 14. Vasárnap Temes tér
Március 17. Szerda Nagybani piac
Március 20. Szombat Sás és Moha utca
Március 23. Kedd Külső-Szegedi út: csemete ültetés
A részletekért keresd fel a 10 Millió Fa–Kecskemét közösséget ITT.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...