Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Nyílt levélben hívta városbemutató sétára a polgármestert egy volt ellenzéki képviselőjelölt

- Advertisement -

Tancsa János, bár politológusként és várospolgárként írt nyílt levelet a polgármesternek, azonban nem mellékes, hogy a 2019-es önkormányzati választáson a Szövetség színeiben indult a 11. választókerületben. Íme a levél:

„Szemereyné Pataki Klaudia
Polgármester asszony
részére

Székhelyén

Polgármester Asszony!

Figyelemmel követve ténykedését és olvasva legújabb rendelkezéseit, úgy döntöttem, hogy meghívom önt egy sétára a kegyed által láthatóan alig ismert Kecskemét városába. Célom az, hogy bemutassam azt a települést, amelyet állítólag ön vezet, de nyilvánvalóan alig ismer.Terveim szerint ellátogatunk néhány autóbusz megállóba, ahol megtekintheti, hogy miért pontatlan az a rendelkezése, mely szerint ilyen helyen maszkot kell viselni, ám az utcán nem.
A programot bővíthetjük olyan helyek bejárásával, amelyeket ön valószínűleg nem ismer, ugyanis ha ismerne, akkor bizonyára nem hagyná, hogy ormótlan szemétrakások csúfítsák el, mint szépasszony arcát a pattanások. Azt nem feltételezem, amit sokan állítanak, hogy ön ismeri ezeket a gondokat, de évek óta semmit sem tesz a megoldásukra.
Városnézésünket gyalog, vagy közforgalmú autóbusszal – nem az ön által használt, kényelmes Mercedes kisbusszal – folytathatjuk. Olyan városrészekbe, invitálom önt, ahol kiirtották az egészséges fákat, ahol évtizedek óta félbehagyott beruházások vannak, vagy ahol elmondhatja, hogy miért nem történtek meg a szükséges fejlesztések. Megmutatok néhány különleges „parkolót” is, hogy legyen fogalma, mit művelnek a közterületekkel, zöldfelületekkel.
Útközben beszélgethetünk néhány érdekes témáról, például hogy hol van az a több mint hatezer millió forintos összeg, amelyet állítása szerint Orbán Viktor adott Kecskemétnek, illetve hogy milyen körülmények között hagyták kizárni a magyar labdarúgás első vonalából a város futballcsapatát és hogy miért maradt el például a lelátó átalakítása a Széktói Stadionban, miközben a látványterveket büszkén mutogatták több fórumon is a választások előtt.
Ha jut rá még időnk, akkor szót ejthetünk arról is, hogy önök miért dobtak ki irdatlan sok pénzt az “intermodális pályaudvar” terveire, amelyből aztán a sok mese után semmi nem lett. A “vizes VB” reklámfilmjének laza kifizetése is megér majd egy pár mondatocskát.
Két megálló között még a politika is szóba jöhet, mondjuk, hogy kegyednek miért van annyi alpolgármestere, mint Budapestnek főpolgármester-helyettese, vagy hogy a busásan fizetett felügyelőbizottsági megbízatása hogyan fér össze a finoman szólva sem alulfizetett polgármesteri “munkájával”.

Polgármester Asszony! Ön bizonyára elfoglalt, ezért talán nem veszi rossz néven tőlem, ha önre bízom az autóbuszos városnézés és séta időpontjának megválasztását.

Várom válaszát…
Kecskemét, 2021. február 8.
Tancsa János politológus – várospolgár”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Elhalasztják a kecskeméti buszok újraszámozását

Dr. Homoki Tamás alpolgármester Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2024. október 17-én tartott ülésén elfogadta, hogy halasszák el a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version