fbpx
2.2 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Willie-t, a New York-i srácot elvarázsolta a Bánk bán és Kecskemét – videó

- Advertisement -
Willie, a New York-i fiú, aki imádja a magyar történelmet. Évek óta él Budapesten, és azóta vlogokat készít. Most éppen hozzánk, Kecskemétre érkezett és teljesen el van ragadtatva.
Imádja Katona Józsefet, aki nemcsak a leghíresebb kecskeméti férfi, de egyben bitang jó ügyvéd is volt, meséli Willie. Az amerikai kalandorunk azt is elmagyarázza, hogy Kecskemét angolra fordítva valami olyasmit jelent, hogy „kecskemenet”. A nyelvészek szerint ugyanis a „mét” a járásra, a menetre utal. És mivel mind tudjuk a legendából, hogy sok volt itt a kecske így lett a városunk neve Kecskemét.
Kicsit beszél magyarul is, néhány napon belül háromszor is kimondta, hogy gyönyörű. De bevallja férfiasan azt is, hogy az ékezetekkel nem könnyű, mintha vattacukrot forgatna a szájában. De mindez mit sem számít mert, ahogyan Kecskemét utcáin sétálva meséli a Bánk bán és Magyarország történetét…szóval tényleg látszik, hogy élvezi és szereti a magyar történelmet. Subidubidúú… – énekli a kecskeméti barackpálinkától a New York-i srác.
Íme Willie, az amerikai fiú, aki a megszokottól kicsit másként, de amúgy jól, frappánsan, mókásan beszél az élő múltunkról.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...