fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

A bölcsődék még nyitva maradnak, a virágosok nőnapon kinyithatnak

- Advertisement -

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjúját ezúttal élőben közvetítjük. A kormány csütörtökön minden korábbinál szigorúbb lezárásokról döntött, a miniszterelnök péntek hajnalban pedig már részt vett az operatív törzs ülésén. Ezt követte a szokásos péntekenkénti nyilatkozata a közrádióban.

Fontosabb pontok az elhangzottakból:

  • Nemcsak bértámogatást kapnak azok, akiknek be kell zárniuk, hanem a katás vállalkozóknak, vállalkozásoknak se kell katát fizetniük, és nemcsak a zárás két hetére, hanem egész márciusra.
  • Március 8-án nyitva lehetnek a virágboltok, hogy a már beszerzett készleteiket el tudják adni nőnapra, de utána nekik is be kell zárniuk.
  • „Vannak technikai zavarok, de az oltásokkal jól haladunk, beoltottunk 862 953 főt” – mondta Orbán Viktor. „Április első hetében el fogunk érni 2,4 millió beoltást, május elejére 4,7 milliót, aztán meglátom, hogyan tudunk még vakcinát szerezni”. Oltani fognak mindennap, még húsvétkor is. Július elejére már 8 millió beoltott a terv.
  • A kórházakon hatalmas terhelés lesz a következő hetekben, „drámai helyzetre, drámai kihívásokra kell felkészülni.” Fel fog futni azoknak a száma, akiket kórházban kell ápolni. A kórházban ápoltak száma „felmehet valahová a 15 ezer magasságába, sőt, akár még a 20-ig is”. Meghallgatták a kórházparancsnokokat, „ehhez kórházi ágyak kellenek, lélegeztetőgépek és emberek kellenek”. Az operatív törzs dolgozik a megoldásán, lehet, hogy a rezidenseket, végzős medikushallgatókat és akár a magán-egészségügyi szolgáltatók munkatársait is bevonják a munkába.
Hasonló cikkünk:  Lelkes állatvédők, aktív civilek, hiányos ügyeleti rendszer – állatvédelem Kecskeméten
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...