fbpx
5 C
Kecskemét
2021. október 17., vasárnap

FRISS HÍREK

A kecskeméti labdarúgás újjászületésének története

A kecskeméti labdarúgás komoly hullámvölgyek után úgy tűnik, hogy ismét felfelé ívelő pályára került. Vajon tényleg meg fogják nyerni a harmadosztályt is?
Talán kevesek számára ismert még a közvetlen régióban is, de Kecskeméten már nagyon régóta van hagyománya a szervezett labdarúgásnak, a Kecskeméti Testedző Egyesület még az első világháború előtt, 1911-ben alakult. A bajnokságok neve és a struktúra sokszor változott az évek alatt, de egészen az 1940-es évekig nagyjából a megyei bajnokságok szintjén focizott a Kecskeméti TE. A II. világháború nehézségei után a kecskeméti foci életében nagy változás jött, hiszen feljutottak az NB II-be. Innentől kezdve a másodosztály és harmadosztály között liftezett a csapat, míg végül a 2007/2008-as szezonban megnyerték az NB II Keleti-csoportját és feljutottak az NB I-be.
Az ezt követő szezonokban a középmezőnyt erősítette a csapat, de 2015/2016-ban jött a sokkhatás, ugyanis a csapat nem kapta meg az induláshoz szükséges licenszet, és visszazuhant a megyei bajnokságba. Ráadásul a nevét is elveszítette és Kecskeméti LC néven folytatta tovább. Innen fogunk becsatlakozni a történetbe, a történetbe, amely komoly örömöket okozott a fogadóknak is, hiszen a 2010/2011-es szezonban szerzett kupagyőzelem komoly nyereményt jelentett a fogadóknak. Amúgy is, ahol lehet, érdemes fogadni a magyar labdarúgás alsóbb osztályainak küzdelmeire is, komoly szorzókkal és nyereményekkel kecsegtető meccsek vannak itt is. Ráadásul ma már a sportfogadás online is elérhető mindenki számára, tehát nincs szükség sok kellemetlenségre, hogy beugorjunk egy-egy jó fogadásra.

A Kecskeméti TE idei szezonja röviden

A kecskeméti szurkolók nagy örömére azonban a megyeiben történő szenvedés nem tartott annyira sokáig, napjainkban már a harmadosztályban vitézkedik az első számú kecskeméti focicsapat, ráadásul nem is annyira rosszul. És bőven van rá esély, hogy rövidesen ismét a legjobbak között üdvözölhetjük majd a kecskemétieket, ugyanis a cikk írásának pillanatában elég jelentős előnnyel vezetik a harmadosztályú tabellát az FTC II. és az Iváncsa előtt. A 8 pontos különbség mellett ki kell emelni azt, hogy a Kecskemét tényleg kimagaslik a harmadosztályú mezőnyből, gondoljunk bele, 21 meccsen 54 gólt tudtak rúgni, és mindössze 16-ot kaptak. Tökéletesen mutatja a Kecskeméti TE erősségét, hogy a tavaszi nyitófordulóban a Paks II. csapata ellen 90 percen keresztül uralták a pályát és kizárólag a paksiak hősies védekezésének köszönhető, hogy Gombos Zsolt alakulata csak egy pontot tudott szerezni. Amúgy is a harmadik osztályban meghatározó tényezőnek számítanak az NB I-es tartalékcsapatok, így a Paks II. is komoly nehézségeket tud okozni bárkinek.
Ha most azt akarnánk latolgatni, hogy milyen esélyei vannak a Kecskemétnek az NB III Közép-csoportjának megnyerésére, akkor nagyon nem lövünk mellé azzal, ha ezt szinte borítékoljuk. Kvázi sportfogadóként mondhatjuk, hogy a KTE nagyjából féltávnál is leuralta a mezőnyt, az FTC II. számú csapata pedig hiába is előzné be a kecskemétieket, ők nem juthatnak fel. Tehát a KTE-nek nagyjából az Iváncsára és a Dabasra kell figyelnie. De jelenleg azt is mondhatjuk, hogy a lila-fehér alakulatnak még ők sem fognak komoly fejtörést okozni, hiszen nagyjából az ötödik forduló óta nincs ellenfele a ligában a Kecskemétnek. Rangadókat is könnyedén tudnak nyerni és bár volt néhány váratlan meglepetés, a rengeteg új játékossal felszerelkezett KTE simán be fogja húzni a feljutást.

Konklúzió

Visszatérve a kihívókra, a Dabas igazából már több éve próbálkozik az első helyet megszerezni a harmadosztályban, de szerencsétlenségükre, mindig van egy kiemelkedő csapat a ligában, ahogy most is. Amikor a szezon elején kikaptak Kecskeméten, akkor is látszott, hogy a két csapat annyira nincs egy súlycsoportban. A csapatok között stabilizálódott egy 6-8 pontos különbség, ha Dabason nem tudják megverni a lila-fehéreket, akkor számukra biztosan elúszik a feljutás. A szezon pozitív meglepetése minden fociszerető szurkolónak az Iváncsa szereplése. Gondoljunk bele, az első 8 meccsükből 8-at nyertek meg, toronymagasan vezették a harmadosztályt sokak megdöbbenésére. De aztán jött a koronavírus, kidőltek játékosaik, elmaradtak mérkőzéseik és megtört a lendület. Igyekeznek szépen haladni előre, de kicsit kiszámíthatatlan a játékuk, bárki ellen becsúszhat nekik egy kellemetlen vereség. Az utolsó fordulóban hazai pályán fogják majd fogadni a Kecskemétet, tehát a lecke adott nekik – ha a tavaszi körben masszívan stabil teljesítményt nyújtanak, akkor a legvégén még megviccelhetik a Kecskemétet.
Ha őszinték akarunk lenni, akkor az
– FTC II. csapata,
– a Dabas és az
– Iváncsa mellett nincs nagyon más, aki tényleg megviccelhetné a Kecskemétet.
– Még esetleg megemlíthetjük az ESMTK-t, de ők már pontszámban annyira messze vannak, hogy inkább csak a dobogóért harcolnak, nem a feljutásért. Inkább azt mondhatnánk rájuk, hogy a feljutásért folytatott harcban ők lehetnek a mérleg nyelve.
Már ha lesz harc, mert jelenleg úgy tűnik, hogy a Kecskemétnek nem nagyon van kihívója a Közép-csoportban. Főleg, ha nem lesznek sérüléseik és tartják gólzáporos formájukat. De őszintén valljuk be, nem is bánnánk, hogy feltűnne a csapat a második ligában, ahol velük még színesebb és izgalmasabb találkozók várhatóak majd. És talán elcsépelt frázisnak hangzik, de a jelenlegi magyar fociban sokszor izgalmasabb meccsek vannak a második ligában, mint az első osztályban. Főleg, hogy régi nagy hírnevű alakulatok meccselnek folyamatosan az NB II-ben is, hozzájuk csatlakozhat most majd a KTE is.

(X)

Hasonló cikkünk:  Vasas – KTE: 1:1: a 92. percben még a kecskemétiek vezettek
Hasonló cikkünk:  Zsinórban harmadszor nyert a KTE hazai pályán

 

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...