fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

Fidesz „hívők” elismerése…

A koronavírus-járvány miatt idén is elmarad több, hagyományos március 15-ei helyszíni ünnepség. A Kossuth- és Széchenyi-díjak átadását is későbbre halasztják, de a díjazottak névsorát az ünnep napján nyilvánosságra hozták, a listát az MTI közölte.

Már hozzászokhattunk az elmúlt évtizedben, hogy a kitüntetéseket a kormányhoz hű, vagy legalábbis azt nem kritizálók kaphatják. Idén sem volt ez másként…

De azért van, ami különösen elszomorító, hevesebb vérmérsékletűeknek vérlázító. Például az, hogy Magyarország Érdemes Művésze lett az a Vincze Balázs, aki politikai okokból tiltotta le azt az előadást, melynek Alföldi Róbert volt a főszereplője.

Magyarország Kiváló Művésze díjat kapott a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) több új vezetője is, mint például Bodolay Géza, illetve Nemcsák Károly.

Hasonló cikkünk:  Megmérgezték a nagykőrösi Csónakázó tó kacsáit?

Kossuth-díjat kapott Nagy Feró és Táncsics Mihály díjat Stefka István, a Pesti Srácok lapigazgatója. No comment… (Teljes lista: MTI)

Persze itt helyben, Nagykőrösön is tudjuk, hogy az éppen fideszes Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere nem sokra becsüli a helyi ellenzéket. Aki figyelemmel kíséri az önkormányzat képviselő-testületi üléseit, az tapasztalhatja, hogy milyen, az alpáriság szélét súroló stílusban beszél a Jobb Nagykőrösért három képviselőjével. Példája ragadós, hasonló modort követ két helyettese is.

Hasonló cikkünk:  Megmérgezték a nagykőrösi Csónakázó tó kacsáit?

Pedig 2019-ben Nagykőrösön összesen 2673 szavazatot kaptak a Jobb Nagykőrösért egyéni választókerületben indult képviselőjelöltjei, ami azt jelenti, hogy a kompenzációs listáról bejutott három személy 2673 nagykőrösi ember akaratából ül a székében. Tehát amikor Czira, vagy bármely más fideszes városvezető az ellenzéket pocskondiázza, akkor ezt a 2673 embert veszi semmibe. Azonban – látva és hallva a megnyilvánulásaikat – ez egyáltalán nem érdekli őket.

Ezért sem meglepő, ami az önkormányzat honlapján látható a képviselő-testület tagjainak bemutatásánál. Míg a polgármester és a fideszes képviselők színes fényképpel szerepelnek az oldalon, addig a három ellenzéki képviselőnek csak a nevét biggyesztették oda, „futottakmég” kategória gyanánt.

Hogy az önkormányzati honlap készítői miért nem mérnek egyenlő mércével, nem tudni. Talán ez volt a megrendelő kérése? Pedig, ha valaki az önkormányzatokról szóló törvényt végig lapozza, láthatja, hogy nincs különbség képviselő és képviselő között, mindenkinek egyforma joga és kötelessége van, függetlenül attól, hogy egyéniben, vagy kompenzációs listán szerezte mandátumát. Legalábbis elvileg egyenlő, azonban Nagykőrösön – ahogy a példa is mutatja – van, aki másként látja.

Hasonló cikkünk:  Czira Szabolcs az MSZMP-tagságáról: „K*rva nagy haszonnal szálltam ki”
Hasonló cikkünk:  Megmérgezték a nagykőrösi Csónakázó tó kacsáit?

Lapunk megkérdezte a három ellenzéki képviselőt, hogy az önkormányzat új honlapjának készítői megkeresték-e őket, kértek-e tőlük is fényképet, de a válasz mindenki részéről a nem volt. Tehát még a szándék sem volt meg, hogy legalább az adófizetők pénzén – az ellenzéki szavazók pénzén is! – készített internetes oldal figyelembe vegye 2673 nagykőrösi ember akaratát.

K.Zs.B.T.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...