fbpx
12.8 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

JEGYZET – Az ápoló nővér is fontos…

Mondják egészségügyi szakértők, hogy a magyar halálozások magas száma visszavezethető a szakápoló nővérek hiányára is.
Lapzártakor a magyarországi halálozások száma sajnos elérte a húszezer főt. Ez egy magyar kisváros teljes lakosságának felel meg (majdnem annyi, mint Nagykőrös lakossága…). Mivel az áldozatok is családban élnek, az érintettek száma hatvan-hetvenezerre tehető, azaz majd mindenkinek van gyászolni valója közeli rokona elvesztése miatt, vagy ismerősei, barátai közül hunyt el valaki.

Annakidején értesülhettünk arról, hogy háromszázmilliárd forintért mintegy tizenhatezer lélegeztőgépet vásárolt az ország. Az is bebizonyosodott mára, hogy a gép önmagában nem tudja kezelni-gyógyítani a rászoruló embert, hanem például a lélegeztetőgép kezeléséhez magasan képzett nővér is szükséges.
Egy nővér – legalább is a szakértők szerint – tökéletesen három rászoruló beteget tud ellátni. Sok kórházban viszont a betegek egyre növekvő száma miatt hat, sőt nyolc beteg is jut egy nővérre.

Hasonló cikkünk:  Megmérgezték a nagykőrösi Csónakázó tó kacsáit?

Gondoljunk bele, ezek a nővérek, hogy el tudják egyáltalán látni a munkájukat, tizenkétórázni kénytelenek, ami már hetek óta tart, és ezért a szó szoros értelemben holt fáradtak, kimerültek.

Hasonló cikkünk:  Czira Szabolcs az MSZMP-tagságáról: „K*rva nagy haszonnal szálltam ki”

Az egészségügyi dolgozók szolgálati jogviszonyát Orbánék a járvány harmadik hullámának kellős közepén úgy változtatták meg, hogy ötezerötszáz egészségügyi dolgozó nem írta azt alá. Pedig már akkor is hiány volt ápoló személyzetből, ami csak tovább rontotta a helyzetet.
Most legutóbb az ózdi kórház főigazgatója nyilatkozott úgy, hogy az általa vezetett kórház túlterheltsége miatt a helyzet emlékeztet a tavalyi észak-olasz állapotokra. Erre a válasz az országos vezetés részéről az volt, hogy az igazgató hazudik!

Nem ám együttéreznek vele, és kivizsgálják a helyzetet, segítséget nyújtanak, hanem lehazugozzák azt az igazgatót, aki a koronavírus elleni védekezés frontvonalában dolgozik, próbál helytállni munkatársaival együtt, miközben saját életüket veszélyeztetik.

Tudjuk, és erre napi jelentések vannak, hogy a covidos betegek száma országosan
rohamosan növekszik.

Hasonló cikkünk:  Csaló e-mailekre figyelmeztet a kibervédelmi intézet

Közben Orbán Viktor kinyilatkoztatja, hogy már egyenesben vagyunk, és ha az oltottság eléri a két és félmillió főt, akkor óvatosan nyithatunk is. Hogy miért ennyit kell beoltani, hogy nyithassunk, mai napig nem magyarázta meg, de a szakértők sem.

Csak megjegyzendő, hogy szinte minden keleti vakcina megérkezésekor, akár kínai, akár orosz, Orbán Viktor miniszterelnök Szijjártó Péterrel karöltve fogadják a szállítmányt. Ha a brüsszeli vakcina érkezik, erről nincs tv-közvetítés, de azt is tudhatjuk, hogy a szállítmányt nem fogadja a kormányzat legmagasabb szinten.

Hasonló cikkünk:  Czira Szabolcs az MSZMP-tagságáról: „K*rva nagy haszonnal szálltam ki”

Emlékezzünk csak arra, hogy a miniszterelnök kijelentette, és közölte a nyilvánossággal, hogy a járvány elleni védekezés hatékonyságát az elhalálozások számában méri.

Sajnos lakosságarányosan a nemzetek közötti halálozási statisztikában a világ országai között elsők vagyunk. Ma már azt is tudjuk, hogy a lélegeztetőgépre kerültek nyolcvan százaléka sajnos elhalálozik. Nem utolsósorban a nővérhiány miatt…

ábrahám

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...