Jobb, mint egy pitbull: Kecske

0
Fotó: Kecskeméti Fiatalok Társasága
“Valaki b.sszon valamit a jószágjával a buszig üldözött!” – posztolta egy hetényegyházi lakos, aki szembe találta magát egy szabadon kószáló kecskével tegnap. A Kecskeméti Fiatalok Társasága (Kaefte) szerint ez “A nap legviccesebb bejegyzése! THIS IS KECSKEMÉT!

Üdvözöljük hehehehetényben!

Nem kellett sokat várni, hogy a posztból önálló történetmesélés kerekedjen ki. Vajon mit keresett a vérkecske? – keresik többen is kérdésre a választ.
Valaki szerint csak egy kis szabad szellőre vágyott. A Kaefte szerint “Szellőre vagy szellőre??” – vetették fel a fiatalok. Ötletként felmerült az is, hogy esetleg alapozhatnának rá egy vállalkozást – “minden kecskeméti sarokra kecskét!”. Így “a repTÉREN is elférne egy. a 4A megállóban.”, de a Kálvin és a Malom előtti tereken is, “Vagy minden méteren legyen egy. Kecskeméter…”.
Egy folytatásos teleregény is talán készül Józsi történetéből – így nevezték el a kecskét József névnapján – amiben arra kíváncsiak, hogy a nevén túl mi lett a kecske sorsa, merre jár, örökbe fogadják-e vagy Hetényben főz-e valaki gyanús pörköltet?
Az elköszött kecskét végül lakossági hívásra az ebrendészet szakemberei befogták.