fbpx

FRISS HÍREK

Kecskeméti ellenzék: vegye vissza Kecskemét a pedagógusképzést

- Advertisement -

A kecskeméti ellenzék nem először fejezi ki aggodalmát a pedagógusképzéssel kapcsolatban. Akkor volt az első ilyen alkalom, amikor kiderült, hogy a Neumann János Egyetemtől a Károli Gáspár Református Egyetemhez kerül a pedagógusképző kar. Azzal folytatódott, hogy a kar vezetése annak ellenére Nagykőrösön lesz, hogy a kecskeméti intézménybe kb. tízszer annyi hallgatót vesznek fel. Majd kiderült, hogy nem indul tanító alapszak Kecskeméten. Megkapták a Lővei Klára Kollégiumot is a reformátusok, amit be is zártak – sorolta a történéseket Dr. Tóth Szilárd (Szövetség a Hírös Városért) önkormányzati képviselő.

Tóth azzal folytatta, hogy aggodalmaik beigazolódni látszódnak, hiszen a legfrissebb fejlemény az, hogy a katolikus egyháznak adnák a gyakorló iskolát és az óvodát.
Miközben megszabadulnak ezektől az intézményektől, közben a helyi sajtóban meg tapsvihar közepette számolnak be arról, hogy Nagykőrösön éppen a gyakorlati képzésről írtak alá együttműködést. A legsúlyosabb pedig az a hallgatás, ami övezi mindazt, ami a kecskeméti pedagógusképzéssel történik. Jó ideje mondjuk, hogy ilyen közel két képzőhelyet üzemeltetni nem lehet, és úgy látszik, így is van – tette hozzá a képviselő.

Király József (Szövetség a Hírös Városért) azzal folytatta, hogy szívügyük Kecskemét. Ezért ezt azt intézményt vissza kell szerezni. Miután a Neumann egyetemtől átkerült a Károli egyetemhez a kar, látszódik, hogy nincs ott jó kezekben – hangsúlyozta. A szülők, a gyerekek ide-oda kerülnek, egyik munkáltató jön a másik után, a dolgozók sem győzik követni az eseményeket – sorolta a gondokat.

Hasonló cikkünk:  A szegedi egyházmegyéhez tartózó szálloda lett Szeged egyik legjobbra értékelt hotelje

Arra szeretném felhívni a városvezetők figyelmét, hogy a Mercedes csillag csillogása ne vakítsa el őket. Figyeljenek oda a nép napszámosainak a képzésére és helyzetére is. Nem engedhető meg, hogy Kecskemét lemondjon a nagy múltú intézményről – szögezte le a képviselő.

Utána felsorolta, hogy itt végzett Bán János, a KTV volt vezetője, Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Levicky Cirill képviselő. Az ő segítségüket is kéri, hogy ez a bizonytalan helyzet rendeződjön. Felkérte Szemeryné Pataki Klaudia polgármestert, a Neumann egyetemet működtető alapítvány felügyelőbizottságának a tagját, Gaál József alpolgármestert, ugyanennek az alapítványnak a kurátorát, hogy fontolják meg, kezdeményezzék, hogy a Neumann egyetem vegye vissza a pedagógusképzést, és önálló karként működtesse.

Király József azzal zárta a tájékoztatót, hogy a pedagógusokat oltani kellene, mert lassan nem lesz pedagógus, aki dolgozzon. A képviselő szerint biztosítani kellene számukra a szűrést és az oltást, amelyet sok másnak soron kívül biztosítottak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...