fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

Több mint 2 millió forintra emelkedik Földi László (Fidesz–KDNP) havi fizetése

Még nem tudjuk, hogy az éppen harmadik hullámban támadó koronavírus-járvány milyen gazdasági hatással lesz térségünkre, de egy valamiben már most biztosak lehetünk: lesz egy ember, akinek a vírustól függetlenül, márciustól több mint százezer forinttal fog a havi fizetése növekedni. Ő pedig nem más, mint térségünk Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselője, Földi László.

Elsőként a Blikk számolta ki, hogy márciustól 107 ezer forinttal nő az országgyűlési képviselők alapilletménye, de az érintettek átlagosan ennél is nagyobb fizetésemelésnek örülhetnek az illetményszorzóknak köszönhetően.

A fizetésemelést vita nélkül, automatikusan kapják a politikusok, mivel pár évvel ezelőtt a bruttó átlagkeresetekhez kötötték a nekik járó havi juttatást, és ha a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint nőtt az átlagfizetés az előző évben, akkor a képviselők markát is nagyobb summa üti. A február 25-i jelentése szerint tavaly 9,7 százalékkal nőtt a bruttó átlagkereset, így ennyivel nő a képviselők fizetése is. Ezzel a képviselői alapfizetés bruttó 1  millió 103 ezer forintról 1 millió 211 ezer forintra emelkedik.
De ennél szinte minden képviselő többet kap, aki nem államtitkár vagy miniszter (ők ugyanis kapják az államtitkári és miniszteri fizetést is), mert a tisztségekért és bizottsági helyekért jelentős pluszpénzek járnak. Az a mezei képviselő, aki csak egy bizottság tagja, az már 1 millió 453 ezer forintot keres majd havonta.
Két bizottsági helyért vagy a törvényalkotási bizottsági tagságért már 1,7 millió forint jár. A  bizottsági alelnökök illetménye több mint 160 ezerrel nő, így meghaladja az 1,8 millió forintot. A frakcióvezető-helyettesek, bizottsági elnökök és jegyzők fizetése átlépi a kétmillió forintos álomhatárt, 2 millió 58 ezer forintot fognak keresni, ezzel magasabb lett az illetményük, mint a legtöbb miniszternek.
A hét frakcióvezető, a hat parlamenti alelnök és a háznagy bére több mint 214 ezerrel növekszik, 2 millió 421 ezer forintot kapnak.

Hasonló cikkünk:  Czira Szabolcs az MSZMP-tagságáról: „K*rva nagy haszonnal szálltam ki”
Hasonló cikkünk:  Czira Szabolcs az MSZMP-tagságáról: „K*rva nagy haszonnal szálltam ki”

De nemcsak a fizetésük nő a képviselőknek, hanem ezzel kapcsolatosan számos juttatásuk is. Így albérletre már havi 424 ezer forintot költhetnek, amiből egy remek helyen levő tágas és kényelmes lakást ki lehet bérelni. Hetvenezerrel több jut mostantól irodabérlésre is, márciustól már 848 ezer forintos keretet használhatnak erre a célra, amiből akár egy csinosabb irodára is futhatja.

Földi Lászlónak, térségünk egyéniben megválasztott Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselőjének az Országgyűlés honlapjának adatai szerint az ez évi januári fizetése 1.875.780,– forint volt. Tekintettel arra, hogy Földi László  a parlament jegyzője, valamint a Kulturális bizottság és azon belül a Női Méltóságért Albizottságnak  is a tagja, a fenti számok ismeretében a tavasz nem csak a kikeletet, hanem a több mint 2 millió forintos havi fizetést is meghozza számára. Hogy pontosan mennyi lesz a jövedelme, amint felkerül a parlament oldalára, lapunk is közölni fogja.

Hasonló cikkünk:  Megmérgezték a nagykőrösi Csónakázó tó kacsáit?
Hasonló cikkünk:  Megmérgezték a nagykőrösi Csónakázó tó kacsáit?

könyvelő

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...